Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η πρώτη “20άρα” του Λαρεντζάκη με την ΑΕΚ

Η πρώτη “20άρα” του Λαρεντζάκη με την ΑΕΚ

larentzakis

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί του Άρη και το έκανε με μία επίδοση που έχει ξεχωριστή σημασία. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε την πρώτη “20άρα” του με την “Ενωση” στην Betshop Basket League αφού σταμάτησε στους 21 πόντους. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των 83 αγώνων του με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 19 που είχε πρόπερσι με το Λαύριο Aegean Cargo εκτός και τον Άρη στον δεύτερο μικρό τελικό των πλέι οφ.

Με αυτούς τους 21 πόντους, ο 25χρονος γκαρντ έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στην Betshop Basket League που ξεπέρασε τους 600 πόντους. Διανύοντας την τρίτη σεζόν του με τον Δικέφαλο, ο Λαρεντζάκης έχει αναρριχηθεί στις ιστορικές λίστες της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα…

Larentzakis3103193

Ακόμη ο Λαρεντζάκης με τα τρία κλεψίματα που έκανε χθες, ξεπέρασε τα 150 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Με το 274ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Ντούσαν Σάκοτα μπήκε στην πρώτη 60άδα της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Γιώργο Αποστολίδη. Ο αρχηγός της ΑΕΚ παράλληλα, με τους 12 πόντους που είχε απέναντι στον Άρη, έγινε ο 52ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 2.300.

Ο Σάκοτα εξάλλου, με τις 2/3 βολές του, έγινε ο 4ος της λίστας των παικτών της ΑΕΚ με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην κατηγορία. Έφτασε τις 296 και ξεπέρασε κατά μία τον Δημήτρη Ποδαρά.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ έμεινε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα χωρίς τάπα.

McGee310319

Ρεκόρ καριέρας απ’ τον ΜακΓκί

Ο Γκάρι ΜακΓκί επέστρεψε στις επιδόσεις “double-double” με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ήταν η τέταρτη φορά που το έκανε στο φετινό Πρωτάθλημα αλλά η πιο “γεμάτη” αφού το αδόκιμο έστω άθροισμα πόντων και ριμπάουντ ήταν μεγαλύτερο από τις προηγούμενες επιδόσεις του αφού είχε 11π, 10π με τον Ήφαιστο εντός έδρας, 13π, 10ρ. με το Ρέθυμνο Cretan Kings εκτός έδρας και το 13π, 13ρ. με το Λαύριο Aegean Cargo εντός έδρας.

Οι 23 πόντοι έχουν ξεχωριστή χροιά για τον Αμερικανό σέντερ αφού συνιστούν νέο ρεκόρ καριέρας στην Betshop Basket League καθώς σημείωσε για πρώτη φορά επίδοση 20+ πόντων. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 19 πόντων που σημείωσε πέρσι με την Κύμη στα εντός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο Aegean Cargo και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

O Αμερικανός έκανε στατιστικά το καλύτερο παιχνίδι του στην Ελλάδα. Αυτό δείχνουν οι 29 βαθμοί του στο ranking καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 27 που είχε πέρσι με την Κύμη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

Ακόμη ο Γκάρι ΜακΓκί με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στην κατηγορία. Τα 200 αμυντικά ριμπάουντ ξεπέρασε από την πλευρά του ο Ραμόν Χάρις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…