Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 88-82

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 88-82

ante tomic fc barcelona lassa eb18 e1552679056830

Η Φενέρμπαχτσε πήρε μία σπουδαία εντός έδρας νίκη, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 88-82. Οι Τούρκοι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά του αγώνα έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Φοβερή εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έκανε double double με 22 πόντους και 11 ασίστ.

Με την έναρξη του παιχνιδιού η Μπαρτσελόνα μπήκε δυναμικά και με ενέργεια στο παιχνίδι. Αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στο πρώτο λεπτό.

Με την Φενέρ να εκτελεί συνεχώς έξω από τα 6.75 με μπόλικες άστοχες προσπάθειες, η Μπαρτσελόνα με ηγέτη τον Μπλάζιτς βρήκε αρκετούς πόντους εντός και εκτός πεδιάς με εξαιρετικά ποσοστά. Οι Ισπανοί με επιμέρους 16-23 σερί, είχαν χτίσει ένα καλό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας εγκλωβίσει τους Τούρκους.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ομπράντοβιτς συμμάζεψε την ομάδα του και έδωσε τα κλειδιά στον Μπόμπι Ντίξον για να πληγώσει την Μπαρτσελόνα. Ο Τούρκος γκαρντ με ρεσιτάλ πίσω από τα 6.75 μαζί με τον Κώστα Σλούκα έφεραν τη διαφορά σε απόσταση ενός πόντου στο τέλος του ημιχρόνου (37-38).

Με το παιχνίδι να έχει φρενήρη ρυθμό, οι δύο ομάδες δεν έπαιζαν με ψυχραιμία και στηρίζονταν στο μομέντουμ. Στη τρίτη περίοδο ήρθε εκ νέου η στιγμή της Μπαρτσελόνα να χτυπήσει με επιθετικό πλουραλισμό και πάνω από 50% σε όλα τα σουτ.

Παράλληλα, η Φενέρ είχε εκτελέσει διπλάσια τρίποντα από δίποντα, δείγμα και της καλής άμυνα στη ρακέτα για την Μπαρτσελόνα. Με τους Κούριτς, Κλαβέρ και Τόμιτς η Μπαρτσελόνα πήρε ένα +8 (15-23) και είχε διψήφιο αριθμό διαφοράς με 51-62 στην κρίσιμη περίοδο.

Μπαρτσελόνα προηγήθηκε και με έξι πόντους (66-72), αλλά οι Τούρκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Οι γηπεδούχοι έκαναν μία μεγάλη ανατροπή και τελικά πανηγύρισαν τη νίκη με 88-82.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 37-38, 52-61, 88-82

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…