Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Φαβορί για οκτάδα ο Ολυμπιακός, φαβορί για 6ος ο Παναθηναϊκός

Φαβορί για οκτάδα ο Ολυμπιακός, φαβορί για 6ος ο Παναθηναϊκός

briante weber olympiacos piraeus eb18 e1553892977872

Ο Ουέμπερ έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αποδεικνύοντας αυτό που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, ότι είναι λαβράκι. Ο Μιλουτίνοφ ήταν εκεί, να… γεμίσει τη ρακέτα. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρίτο παίκτη να ακουμπήσει πάνω του, γι’ αυτό κι έχασε από τη Ζαλγκίρις, αλλά δεν χάθηκε. Κι αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα ψυχρά, είναι φαβορί για να περάσει στην 8άδα.

Πριν εξηγήσουμε το πώς και το γιατί, να σημειώσουμε το αυτονόητο: Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι καλοί, αλλά είναι… ζωντανοί. Κι είναι μια εξήγηση η απουσία των δύο βασικών περιφερειακών, από την άλλη όμως ΛεΝτέι, Γκος και Τουπάν αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα του Παπανικολάου και το ότι ο Πρίντεζης δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κάνουν την ομάδα του Μπλατ να μοιάζει… γυμνή. Αλλά δεν είναι ώρα για ταμείο…

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός (λογικά θα νικήσει την Μπούντουσνοστ) είναι το απόλυτο φαβορί για την 6η θέση, καθώς θα πάει στις 16 νίκες, εκεί που μπορεί να φτάσει μόνο η Μπασκόνια, η οποία όμως θέλει νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Η λογική λέει πως θα μείνει στις 15 νίκες (άρα ο Παναθηναϊκός είναι 6ος) και η πρόκριση για τους δύο επόμενους θα κριθεί στις 15 νίκες.

Ο Ολυμπιακός έχει 14, όσες και η Αρμάνι, η Ζαλγκίρις, η Μακάμπι. Η Μπάγερν μπορεί να φτάσει στις 14 (έχει 13), αφού υποδέχεται την Γκραν Κανάρια, αλλά πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα, για να φτάσουν οι 14 για την πρόκριση. Κι όταν λέμε ο κόσμος ανάποδα, εννοούμε να χάσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ από την Νταρουσάφακα.

Με λογική τη νίκη επί των Τούρκων οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν στις 15 νίκες, όπου πρέπει να φτάσει άλλη μία ομάδα, η οποία να τον… έχει στη διαφορά (Αρμάνι / Ζαλγκίρις) και να νικήσει η Μπασκόνια. Όσο εύκολη μοιάζει η τελευταία αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, τόσο δύσκολη είναι για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Ζαλγκίρις παίζει στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, η Μπασκόνια στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η Αρμάνι στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές, η Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Για να μείνει εκτός 8άδας ο Ολυμπιακός πρέπει να φτάσουν 15 νίκες η Αρμάνι και η Ζαλγκίρις, ή να φτάσει μια από τις δύο (ή και οι δύο) και να πάει στις 16 η Μπασκόνια.

Επειδή ως τώρα δεν έχει δείξει κανείς από τους τέσσερις πρώτους διάθεση να χαριστεί (το είδαμε από τη… μισή Φενέρ στο Μιλάνο, από την Εφές στη Βίτορια κι άντε να δεχθούμε ότι ήταν εξαίρεση η ήττα της Ρεάλ από την Μπασκόνια), ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι ένα κλικ πιο κοντά απ’ όλους τους άλλους στην πρόκριση.

Είναι πρόδηλο ότι μπορεί να προκύψουν τριπλές ισοβαθμίες (με Μπασκόνια, Ολυμπιακό κι άλλον έναν), αλλά είναι τόσα πολλά σενάρια, που δύσκολα καταγράφονται.

Αντί επιλόγου: Για τον Ουέμπερ ανατρέξτε σε όλα τα προηγούμενα κείμενά μας. Κάθε βραδιά γίνεται καλύτερος και με μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Γκος να μην έχει βγει, αλλά τουλάχιστον αυτός μοιάζει να είναι παίκτης, που αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …