Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ξεκάθαρος Μπερτομέου: “Μπορεί μία ομάδα να παίζει στην Euroleague χωρίς να συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα”

Ξεκάθαρος Μπερτομέου: “Μπορεί μία ομάδα να παίζει στην Euroleague χωρίς να συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα”

jordi bertomeu

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αφορμή τις διαμαρτυρίες της Ρεάλ Μαδρίτης και τις απειλές για αποχώρηση από το εθνικό πρωτάθλημα. Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα ξεκαθάρισε ότι μπορεί μία ομάδα να παίξει στη διοργάνωση, ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται σε εθνικό πρωτάθλημα.

Αυτή η δήλωση αφορά φυσικά και τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι σε κόντρα με την ΕΟΚ ύστερα από την αποχώρηση της ομάδας στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά:

“Δεν είναι ότι η Euroleague ενδιαφέρεται ή όχι για το πού βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Euroleague βασίζεται στην απόφαση όλων μελών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των έντεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση χωρίς να συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα.

Θα είχα πολλή ανησυχία αν ένα κλαμπ, μετά από μία διαιτητική διαμάχη, ήθελε να φύγει από την διοργάνωση επειδή έχουμε μία άλλη λειτουργία, πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ. Θέλω επίσης να πω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, όπως και το μπάσκετ τους, αλλά η Euroleague είναι μία εταιρεία, όχι ομοσπονδία. Ο τρόπος δουλειάς μας είναι διαφορετικός, σχετίζεται με business”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …