Κεντρική Διεθνή Το μήνυμα του Copa del Rey κατά του παιδικού καρκίνου!

Το μήνυμα του Copa del Rey κατά του παιδικού καρκίνου!

167454 81 201226 81

Σε μια ξεχωριστή κίνηση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, προχώρησαν σημαντικοί παίκτες που συμμετέχουν στο φετινό Copa del Rey. Συγκεκριμένοι καλαθοσφαιριστές συμμετείχαν στην καμπάνια της διοργάνωσης και φόρεσαν κίτρινα κορδόνια στα παπούτσια τους.

Αναλυτικά το κείμενο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ACB:

Ήταν ακριβώς πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Εντού και η Ελένα προετοιμάζονταν για να μπουν στον πιο μαγικό κόσμο, που μπορεί να εισέλθει ένα ον! Η εγκυμοσύνη διήρκεσε όσο μία τυπική υποδοχή ενός νεογέννητου σε τούτο τον κόσμο και μετά από λίγες ώρες, η Ελέα κρατούσε τον Ματέο στην αγκαλιά της και ο Εντού αδυνατούσε να πιστέψει ότι πλέον ένα πλάσμα θα δοκίμαζε τις δυνάμεις του μέχρι να καταφέρει να πει τη λέξη “μπαμπά”.

Ένα μήνα μετά, όμως, στο σπίτι των Σνελ έπεσε ένα βαθύ σκοτάδι, και μαύρα, όπως και ο ουρανός δάκρυα κυλούσαν στα πρόσωπα των δύο γονέων. Σχεδόν ένα μήνα μετά το πρώτο κλάμα του εξαιτίας της γνωριμίας με το άγνωστο κι ενώ κάποια συμπτώματα είχαν ανησυχήσει τον Εντού και την Ελένα έπεσε ο κεραυνός από τα χείλη του γιατρού.

“Ο μικρός διαγνώστηκε με λευχαιμία παιδιά. Τώρα χρειάζεται κουράγιο και δύναμη. Και τύχη. Η ζωή σας θα αλλάξει, να το ξέρετε. Προσευχηθείτε και μη χάνετε την πίστη σας” τους είπε…

Ο αγώνας ήταν δύσκολος και μακρύς, επίπονος και άδικος για ένα μωρό 30 ημερών. Η οικογένεια Σνελ αφιερώθηκε ολοκληρωτικά. Πέρασε ο καιρός και ο μικρός κλήθηκε να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη. Την μάχη των μαχών. Δεν ήταν θέμα ιατρικό, μόνο, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Ίσως τον πιο σημαντικό. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών, μπορεί να έχει αποτέλεσμα, μπορεί και όχι. Ουδείς, μα ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αφομοιωθεί από τον οργανισμό.

“Μπήκε χωρίς να ξέρουμε ποιες είναι οι πιθανότητες” λέει ο Εντού. Επί της ουσίας, η μεταμόσχευση σε παρόμοια περιστατικά είναι κάτι σαν ζήτημα ρουτίνας. Ο πραγματικός αγώνας, η καθημερινή πάλη, το άγχος, αρχίζει από τη στιγμή που ο άνθρωπος θα εξέλθει του χειρουργείου.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο μικρός Ματέο είναι ένα υγιές παιδί, που με τη βοήθεια του Θεού και της τύχης, είναι σε θέση να ζήσει μία κανονικότατη ζωή. Για σκεφτείτε όμως, πόσα παιδιά, πόσοι άνθρωποι δεν βρέθηκαν σε αυτό το σημείο.

Ο Εντού, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και από τους κορυφαίους μπασκετικούς ρεπόρτερ στην Ισπανία, τα παράτησε όλα και ασχολήθηκε με τον οργανισμό που κάνει έρευνα για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και τους παιδικού καρκίνου. Ο δικός του αγώνας δε σταματάει ποτέ και το Cope del Rey που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Μαδρίτη, μετά από αίτημα του Εντού, είναι αφιερωμένος στην ημέρα κατά του καρκίνου.

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσετε κάποιους από τους αγώνες του Ισπανικού Κυπέλλου, ίσως έπεσε στην αντίληψή σας ότι ένας παίκτης από κάθε ομάδα που συμμετέχει, έχει δέσει τα παπούτσια του με χρυσά κορδόνια.

Ο Εντού σε προσωπικό επίπεδο και εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εκπροσωπεί, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ένα τόσο μεγάλο μπασκετικό event για να στρέψει την προσοχή στην κατάρα του αιώνα. Τα ρύθμισε όλα μέσα σε 15 μέρες, ενέταξε την καμπάνια στο πρόγραμμα του Copa Del Rey (με τη σύμφωνη γνώμη της ACB) και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως τους χορηγούς που στήριξαν το εγχείρημα, θα προσφερθούν από 100 ευρώ για κάθε ένα πόντο που σημείωσαν την Παρασκευή οι παίκτες που φορούσαν τα χρυσά κορδόνια. Ηταν τόσο μεγάλη η προσοχή που απέσπασε η δράση, με αποτέλεσμα, οι χορηγοί να διπλασιάσουν το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τους πόντους των παικτών που συμμετείχαν.

Σήμερα, θα δοθεί στον Εντού η επιταγή με τα χρήματα που θα χρησιμεύσουν για την έρευνα κατά του καρκίνου. Και ο κόσμος της δημοσιογραφίας, ο κόσμος γενικότερα είναι περήφανος για τον Εντού, την οικογένειά του, το βλαστάρι του, αλλά και όλες τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου η κοινωνίας να μη μείνει αδρανής απέναντι στην κατάρα.

Χθες, ο Νίκο Λαπροβίτολα έκανε μία εμφάνιση για τους… αιώνες, οδηγώντας την Μπανταλόνα στη μεγάλη νίκη επί της Μπασκόνια με 36 πόντους.

Φορούσε τα χρυσά κορδόνια…

Όλοι οι παίκτες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην καμπάνια είναι:

  • Νίκο Λαπροβίτολα
  • Χαιμέ Φερνάντεθ
  • Φακούντο Καμπάτσο
  • Ματ Τζάνινγκ
  • Ντάριο Μπριθουέλα
  • Χαβιέ Μπεϊράν
  • Κάιλ Κούριτς
  • Φερνάντο Σαν Εμετέριο
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…