Κεντρική Basket League Άρης “Όλοι παγκοσμίως ξέρουν τι έχει καταφέρει ο Άρης…”

“Όλοι παγκοσμίως ξέρουν τι έχει καταφέρει ο Άρης…”

giannis kastritis

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Άρης απέναντι στον Πανιώνιο και πήρε μια δίκαιη νίκη. Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την νίκη των “κιτρίνων” αλλά και για την βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας του 1979.

Συγκεκριμένα είπε:

“Για μια ακόμα φορά νιώθω την ανάγκη να δώσω πολλά μπράβο στους παίκτες μας. Θέλαμε να κερδίσουμε οπωσδήποτε πριν τη διακοπή και να επιβραβευτεί η σκληρή προσπάθεια των παιδιών. Δεν ήμασταν όπως θέλαμε. Δεν μας αντιπροσωπεύουν οι 38 πόντοι παθητικό. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μπήκε με ψυχή. Το DNA της λέει “άμυνα”. Χτίσαμε το επιθετικό κομμάτι μας με βάση την άμυνα και φτάσαμε στη νίκη. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που πραγματικά μας βοηθάει πάρα πολύ.

Οι παίκτες βρίσκονται 13 μέρες συνεχόμενες στο παρκέ. Στο τελείωμα το παιχνιδιού είχαν δυνάμεις και πάθος ώστε να αγωνιστούν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πολλά μπράβο αξίζουν και στον Παναγιώτη Ζάλλαγο, τον γυμναστή μας. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου για την καθημερινή δουλειά τους. Πάμε σε διακοπή. Από την μία είχαμε καλό ρυθμό, αλλά από την άλλη έχουμε τραυαμτίες και συσσωρευμένη κόπωση. Κάτι θα χάσουμε, κάτι θα κερδίσουμε αλλά μένουν ακόμα 12 αγωνιστικές ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη διάρκεια του πρωταθλήματος”.

Για τα πολλά τρίποντα: “Αν δεν κάνω λάθος σουτάραμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Η ομάδα του Πανιωνίου από κάποια στιγμή και μετά κουράστηκε και γέμισε με φάουλ, οπότε μας άφησαν το τρίποντο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά. Ήταν ελεύθερα τρίποντα. Τους λέμε να σουτάρουν όταν είναι καλά και έχουν αυτοπεποίθηση. Ίσως είναι και ξένη εικόνα για τα παιδιά να τους δίνονται τόσα ελεύθερα σουτ. Η άμυνα μας ήταν ξανά εκεί”.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και τους τραυματισμούς: “Είναι καλή ευκαιρία η διακοπή. Είναι πολλά, τα οποία είναι πιο μικρά και δεν κοστίζουν προπόνηση. Η δουλειά που γίνεται πίσω από αυτό που βλέπεται, είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή και μεγάλη σε όγκο”.

Για την πρωταθλήτρια ομάδα του 1979: “”Εμείς δυστυχώς ήμασταν στα αποδυτήρια. Θα το δούμε στη τηλεόραση. Μάθαμε την συγκίνηση και το τι ακριβώς έγινε. Είμαι πολύ μικρός μπροστά σε αυτό το σύλλογο. Όλοι γνωρίζουν -παγκοσμίως- για το τι έχει καταφέρει αυτός ο σύλλογος. Καθημερινά, θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουμε στο ταβάνι μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…