Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπάνκι: “Αν παίξουμε με ελληνική ομάδα…”

Μπάνκι: “Αν παίξουμε με ελληνική ομάδα…”

banki

AEK μετά τη δύσκολη νίκη κόντρα στην Αντβέρπ πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της. Η Ένωση στην επόμενη φάση είναι πολύ πιθανό να βρει στον δρόμο της είτε τον ΠΑΟΚ είτε τον Προμηθέα Πατρών. Ο προπονητής της “Βασίλισσας”, Λούκα Μπάνκι, μίλησε για το ματς με την Αντβέρπ, αλλά και για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η πρώτη θέση στον όμιλο είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κανονική περίοδο. Όταν είδαμε τον όμιλο μετά την κλήρωση πολλοί είπαν ότι ήταν ο πιο δύσκολος της διοργάνωσης. Βγήκαμε πρώτοι σε αυτόν, άρα κάναμε καλή δουλειά παρά τους τραυματισμους και τις άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε λάθος εικόνα για την προσπάθεια που κάναμε. Αξίζαμε ένα καλύτερο φινάλε και ρισκάραμε να χάσουμε ένα δικό μας παιχνίδι. Αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι η ομάδα δεν πρέπει να μειώνει το επίπεδο συγκέντρωσης, ενέργειας και προσπάθειας που καταβάλλει. Έτσι όπως παίξαμε στην τρίτη περίοδο φάνηκε ότι δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση και επιθυμία για να νικήσουμε μια ομάδα σαν την Άντβερπ, η οποία, εκτός του ότι προκρίθηκε, έχασε δύο φορές σε αυτό τον όμιλο μόνο από εμάς. Κέρδισε από τουλάχιστον μία φορά όλους τους άλλους. Για 20 λεπτά ήμαστε εντυπωσιακοί. Έτσι θέλω να παίζει η ομάδα, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμαστε το ίδιο καλοί, αλλά αυτό οφείλεται και στο ότι η Αντβερπ ήταν καλή”.

Για το αν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο στην επόμενη φάση και αν θέλει ή δεν θέλει τον ελληνικό “εμφύλιο”, που είναι πολύ πιθανός: “Δεν έχω προτίμηση. Μου αρέσει που η ομάδα τερμάτισε πρώτη. Έχουμε 30% πιθανότητες για να πέσουμε πάνω σε καθεμιά από τις άλλες ομάδες. Δεν είναι αγωνες πλέι οφ και δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι 80 λεπτών, όπου κάθε κατοχή μετράει.

Αν παίξουμε με ελληνική ομάδα, θα υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με αυτά που ξέρουμε από το πρωτάθλημα. Οι διαιτητές θα είναι ξένοι για παράδειγμα. Και η λογική με τς διαφορές θα είναι διαφορετική. Ξέρω ότι πρέπει να παίξουμε με τον επόμενο αντίπαλο. Μετά από μια ολόκληρη κανονική περίοδο, όπου τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο, το σύστημα λέει ότι έχουμε απλώς το δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σοβαρό πλεονέκτημα.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι γα τους παίκτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε με ήττα από Χάποελ και μετά είχαμε 12 νίκες και μόλις μία ήττα. Θέλω να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ραντεβού. Έχουμε την ταυτότητά μας και δεν πρέπει να τη χάσουμε, ανεξάρτητα απο τον αντίπαλο μας”.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από τη μεριά του τόνισε: “Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο και είναι σημαντικό αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Ήμαστε καλοί στην άμυνα και στην επίθεση κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Αλλά στο δεύτεριο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν τελείως διαφορετική. Στο τέλος ήμαστε τυχεροί και πήραμε τη νίκη. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και όλους στην ΑΕΚ, αλλά και στην Αντβερπ, επειδή κι αυτή προκρίθηκε. Συνεχίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…