Κεντρική NBA Καρφώματα, λέι-απ και τάπες στο χθεσινό “μενού” του Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

Καρφώματα, λέι-απ και τάπες στο χθεσινό “μενού” του Αντετοκούνμπο (vid)

giannis antetokounmpo 5

Με 30 πόντους, 15 ριμπάουντ κι 9 ασίστ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κυριάρχησε μέσα στο Μπρούκλιν, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στη 10η νίκη τους εντός των τελευταίων 11 ετών. Ο ηγέτης της κορυφαίας ομάδας μέχρι στιγμής στο φετινό NBA έμεινε στο παρκέ για 32 λεπτά, με τον κόουτς, Μάικ Μπούντενχολζερ να τον περνάει στον πάγκο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, εφόσον η δουλειά είχε ήδη γίνει.

Ο Έλληνας σούπερ-σταρ έβρισκε συνεχώς διαδρόμους προς το καλάθι, τόσο στο ανοικτό γήπεδο, όσο και στο τρανζίσιον. Όταν αποφάσιζε, μάλιστα, να “πετάξει” ψηλά, συγκέντρωνε τις έντονες επευφημίες από το κοινό του Μπρούκλιν. Επίσης, δημιουργούσε εξαιρετικά μέσα από το ποστ, βλέποντας τους συμπαίκτες του που έκοβαν μακριά από την μπάλα ενώ, έπαιξε και πικ-εν-ρολ, είτε ως χειριστής της μπάλας, είτε ως σκρίνερ. Σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες τον μάρκαρε ο δεινός μπλοκέρ, Τζάρετ Άλεν, ο Αντετοκούνμπο σταματούσε για σουτ μέσης απόστασης ή επέλεγε το turn-around στο ποστ.

Τέλος, αξίζει να θαυμάσει κανείς τον τεράστιο διασκελισμό του, μέσω του οποίου έκοβε τους αμυντικούς στη μέση, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο μπροστά του, στον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=eDJDPa_4FA4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…