Κεντρική Διεθνή Η θέση της ACB για τα λάθη του τελικού

Η θέση της ACB για τα λάθη του τελικού

tap illegal randolph decidir

Επίσημη θέση για όλα όσα συνέβησαν στο clasico πήρε η ACB. Η διοργανώτρια αρχή παραδέχτηκε τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στον τελικό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όμως χαρακτήρισε το τουρνουά άκρως επιτυχημένο.

“Το τουρνουά ήταν μία οργανωτική επιτυχία με σπουδαίο αθλητικό επίπεδο, την καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη στην ιστορία της διοργάνωσης και οκτώ ομάδες με σπουδαία ατμόσφαιρα. Είναι προφανές ότι έγιναν αρκετά σοβαρά διαιτητικά σφάλματα στο τέλος του αγώνα.

Για πρώτη φορά έγινε διαθέσιμη στο κοινό η εικόνα από το Instant Replay και για τον λόγο αυτό κάθε πλάνο που βλέπουν οι διαιτητές είναι δημόσιο για τον κόσμο και οι φίλαθλοι βλέπουν ακριβώς όσα εξετάζουν οι ρέφερι και την απόφαση που εκείνοι έλαβαν. Από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει περιστατικά τα οποία δεν μπορεί να εξετάσει ένα διαιτητής από το Instant Replay και στα οποία δεν θα έπρεπε να γίνει λάθος.

Κάθε φορά που έχουμε περισσότερα τεχνολογικά βοηθήματα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο ώστε να βοηθήσουμε τους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, γνωρίζοντας πάντα ότι αυτό συνυπάρχει με το ανθρώπινο λάθος. Το να βελτιώσουμε αυτή την οπτική με έναν παρεμφερή τρόπο και σε διαρκή τεχνική προετοιμασία μέσα στην σεζόν είναι μία από τις προτεραιότητές μας τους επόμενους μήνες και πρόκειται να το κάνουμε μαζί με την Ένωση διαιτητών”, τόνισε ο πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Αντόνιο Μαρτίν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…