Κεντρική NBA Η ανταλλαγή, το… tampering κι όλες οι λεπτομέρειες από το All-Star Draft! (vid)

Η ανταλλαγή, το… tampering κι όλες οι λεπτομέρειες από το All-Star Draft! (vid)

nba all star draft

Ο θεσμός του All-Star Draft μεταδόθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο να στελεχώνουν τις αντίστοιχες ομάδες τους ενόψει της απόλυτης γιορτής του μπάσκετ, του All-Star Game! Οι δύο πρωτοπόροι της ψηφοφορίας του NBA δημιούργησαν τα δικά τους ρόστερ μέσα από τη “δεξαμενή” των κορυφαίων παικτών του πλανήτη κι όσοι ισχυρίζονταν ότι η όλη διαδικασία θα έχει άπλετο ενδιαφέρον έπεσαν μέσα!

Ο Τζέιμς, λοιπόν, ήταν αυτός που επέλεξε πρώτος, καθώς είχε προβάδισμα στις συνολικές ψήφους έναντι του Γιάννη. Ο “βασιλιάς” διάλεξε τον Κέβιν Ντουράντ, με τον “KD” να είναι ξανά ο πρώτος εκλεκτός του, όπως και πέρσι. Από την άλλη, ο Αντετοκούνμπο διάλεξε τον Στεφ Κάρι, όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να του ανταποδώσει το γεγονός ότι ο αστέρας των Γουόριορς τον επέλεξε πρώτο στην περσινή διαδικασία.

Οι δύο σούπερ-σταρ του Γκόλντεν Στέιτ έφυγαν από το ταμπλό νωρίς-νωρίς, με τον Τζέιμς να τονίζει: “The Golden State boys are off the board”.

https://twitter.com/NBAonTNT/status/1093664345043623936

Σχετικά με τις βασικές πεντάδες, ο Τζέιμς διάλεξε τους Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Έρβινγκ, Καουάι Λέοναρντ και Τζέιμς Χάρντεν. Ο “βασιλιάς” θα σμίξει ξανά με τον Έρβινγκ, έπειτα από τη θρυλική, 3ετή τους συνύπαρξη στο Κλίβελαντ, με αμφότερους να έχουν “θάψει” το τσεκούρι του πολέμου.

Επίσης, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι 3 εκ των 4 συμπαικτών του ΛεΜπρόν στη βασική πεντάδα θα μείνουν ελεύθεροι το επερχόμενο καλοκαίρι (όλοι εκτός του Χάρντεν), με τα ονόματα απάντων να έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με τους Λέικερς.

Από την άλλη, ο Αντετοκούνμπο επέλεξε τους Στεφ Κάρι, Τζοέλ Εμπίιντ, Πολ Τζορτζ και Κέμπα Γουόκερ για τη βασική του πεντάδα. Στην περίπτωση του Τζορτζ, μάλιστα, έκανε και μια μικρή αναφορά στο κάρφωμα που δέχθηκε στο πρόσωπο από τον σούπερ-σταρ των Θάντερ στις 27 Ιανουαρίου!

Το κάρφωμα του Τζορτζ μπροστά στον Γιάννη

Όσον αφορά τους αναπληρωματικούς, ο Αντετοκούνμπο τήρησε και τη δεύτερη υπόσχεση που είχε δώσει, επιλέγοντας πρώτο τον συμπαίκτη του στο Μιλγουόκι, Κρις Μίντλετον.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σκηνικά της διαδικασίας, όμως, εκτυλίχθηκε αμέσως μετά. Συγκεκριμένα, ο ΛεΜπρόν διάλεξε πρώτο από τους παίκτες του πάγκου τον Άντονι Ντέιβις, λίγες ώρες μετά το οριστικό φιάσκο της ενδεχόμενης ανταλλαγής του στους Λος Άντζελες Λέικερς! Οι “λιμνάνθρωποι” του ΛεΜπρόν ήταν πρόθυμοι να παραχωρήσουν τη μισή τους ομάδα για τον “AD” αλλά τελικά, οι δύο σούπερ-σταρ θα φορέσουν την ίδια φανέλα μονάχα στο πλαίσιο του All-Star Game.

Μετά από την ανακοίνωση της επιλογής του ΛεΜπρόν, ο παρουσιαστής, Έρνι Τζόνσον αναρωτήθηκε: “Είσαι σίγουρος ότι θες να γίνει συμπαίκτης σου;”, με τον Τζέιμς να απαντά: “Ε, να μωρέ, ξέρεις… Ναι! Είμαι σίγουρος“. Εκείνη τη στιγμή μπήκε κι ο Αντετοκούνμπο σε αυτή τη μίνι-κουβέντα, λέγοντας: “Αυτό δεν είναι tampering;”, αναφερόμενος στον σχετικό κανονισμό, με τον Τζέιμς να απαντά: “Οι κανονισμοί αυτοί δεν εφαρμόζονται στο All-Star Weekend!”

https://twitter.com/NBAonTNT/status/1093664977645268993

Σχετικά με τους υπόλοιπους παίκτες του πάγκου, ο Τζέιμς πήρε μαζί του τους Κλέι Τόμπσον, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Ράσελ Γουέστμπρουκ, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Καρλ-Άντονι Τάουνς και Μπράντλεϊ Μπιλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόμπσον μένει επίσης ελεύθερος το καλοκαίρι και οι Λέικερς είναι η ομάδα που έχει συνδεθεί περισσότερο μαζί του. Φαίνεται ότι ο ΛεΜπρόν έχει… αδυναμία στο να επιλέγει μελλοντικούς υποψήφιους συμπαίκτες του!

Επίσης, όταν ο Τζέιμς διάλεξε τον Λίλαρντ έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση του ηγέτη των Μπλέιζερς με το ρολόι (It’s Dame Time) ενώ, όταν επέλεξε τον Όλντριτζ τόνισε: “Σίγουρα ο Πόποβιτς θα μου πει να μην παίξει πολλά λεπτά!”

Από την άλλη, ο Αντετοκούνμπο επέλεξε -πέραν του Μίντλετον- τους Νίκολα Γιόκιτς, Μπεν Σίμονς, Μπλέικ Γκρίφιν, Ντι’Άντζελο Ράσελ, Νίκολα Βούτσεβιτς και Κάιλ Λάουρι, όσον αφορά τις θέσεις του πάγκου.

Όταν ο Γιάννης διάλεξε τον Σίμονς, ο ΛεΜπρόν αναφώνησε: “Σκ…”, προφανώς γιατί τον ήθελε στη δική του ομάδα. Αργότερα, βέβαια, έμελλε να επανορθώσει…

Ακόμη, ο “Greek freak” φάνηκε να δείχνει την αδυναμία του στους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες σε All-Star Game, με 4 από τους παγκίτες της Team Giannis να αποτελούνται από “πρωτάρηδες” του θεσμού.

Έπειτα, ήρθε η σειρά των θρύλων, με τους Ντουέιν Γουέιντ και Ντιρκ Νοβίτσκι να κερδίζουν “wild-card” για το φετινό All-Star Game ως φόρο τιμής στις τεράστιες καριέρες τους, οι οποίες ολοκληρώνονται φέτος. Ο ΛεΜπρόν διάλεξε πρώτος και δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τον Γουέιντ, με τον οποίο διατηρεί έναν πολύ δυνατό δεσμό φιλίας αλλά κι ένα ένδοξο μπασκετικό παρελθόν στους Μαϊάμι Χιτ (2 πρωταθλήματα, 4 Τελικοί σε 4 χρόνια). Η επιλογή ήταν αυτονόητη, αν κι αρχικά ο Τζέιμς αστειεύτηκε, προφασιζόμενος ότι θα διαλέξει τον Νοβίτσκι!

Ο θρυλικός Γερμανός έπεσε, τελικά, στα “χέρια” του Γιάννη, με τον Έλληνα αστέρα να τονίζει: “Τώρα θα μπορούμε να ανοίξουμε περισσότερο το γήπεδο”.

https://twitter.com/NBAonTNT/status/1093670068985028608

Στο πλαίσιο των ημερών, όμως, ο ΛεΜπρόν αποφάσισε να ζητήσει μια ανταλλαγή, παραχωρώντας τον Ράσελ Γουέστμπρουκ στην ομάδα του Γιάννη, για χάρη του Μπεν Σίμονς! Ο Αντετοκούνμπο ζήτησε αρχικά να συμπεριληφθεί κι ο Ντουέιν Γουέιντ στη συμφωνία αλλά εν τέλει… συμβιβάστηκε με την αρχική προσφορά!

Το πιο καυστικό σχόλιο της βραδιάς, όμως, ανήκει στον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, με τον “Sir Charles” να ρίχνει μια μικρή σπόντα στον ΛεΜπρόν σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, λέγοντας: “Το καλύτερο για τον Γιάννη θα ήταν να ανταλλάξει όλο του τον πάγκο για τον Άντονι Ντέιβις!”

https://twitter.com/NBAonTNT/status/1093672178120220672

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…