Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αποχώρησε ο Ολυμπιακός!

Αποχώρησε ο Ολυμπιακός!

derby panathinaikos olympiakos calathes spanoulis

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην “κατέβει” στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης και συγκεκριμένα από τα φάουλ κατά της ομάδας, με την αποστολή να αποχωρεί από το κλειστό.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου άνθρωποι της ΚΑΕ που βρίσκονται στο “Νίκος Γκάλης”, σε επικοινωνία που είχαν με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού αποφάσισαν πως η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του ημιτελικού.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό και την Κυριακή (17/2) θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε την κίνηση του αντιπάλου και είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ: “Πέταξαν λευκή πετσέτα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν παίκτες απλήρωτους και ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τον Ολυμπιακό και να τα ρίξουν σε εμάς και τη διαιτησία. Εμείς κερδίζουμε και χάνουμε μέσα στο γήπεδο”.

Για την ιστορία, δείτε την εξέλιξη του ημιχρόνου:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο παρκέ με τους Καλάθη, Κιλπάτρικ, Παπαπέτρου, Τόμας και Βουγιούκα, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Γκος, Ουέμπερ, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε την “έκπληξη”, βάζοντας στην αρχική πεντάδα τον νέο παίκτη των “ερυθρολεύκων”, ο οποίος μόνο άσχημα δεν τα πήγε στο ντεμπούτο του. Οι “πράσινοι”, παίρνοντας ενέργεια από τον κόσμο τους, μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και με μπροστάρηδες στην επίθεση το δίδυμο Καλάθη-Τόμας , κατάφεραν να ξεφύγουν από νωρίς με διψήφια διαφορά (19-8 στο 8’). Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 20-12 με τον ΛεΝτέι, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (23-12).

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Το δίδυμο Καλάθη-Τόμας έμοιαζε ασταμάτητο και η διαφορά ανέβηκε στους 14 πόντους (30-16). Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς το «πράσινο» καλάθι, την ώρα που στην εξίσωση του αγώνα μπήκε κι ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό και με τρίποντο έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +16 (38-22). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους (40-22), με τον Σπανούλη να διαμορφώνει με τρίποντο του 40-25 του ημιχρόνου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…