Κεντρική Αρθρογράφοι Στέλλας Αφήστε την υποκρισία και δώστε λύση

Αφήστε την υποκρισία και δώστε λύση

Στο εδώλιο για μία ακόμη φορά η διαιτησία. Ο Ολυμπιακός γι’ αυτό αποχώρησε. Ωραία. Το μπάσκετ έγινε Αποκριά. Ανακοίνωση ο Ολυμπιακός, στριγκάκι στον πάγκο από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, τοποθέτηση για εξωγήινους από τον Υπουργό, ανακοίνωση στήριξης από την Ομοσπονδία Διαιτητών. Γελάμε και κλαίμε όλοι μαζί. Λοιπόν, προσέξτε κάτι.

Εάν είσαι αποφασιστική ομοσπονδία, εάν είσαι αποφασιστική κυβέρνηση, κάνεις το αυτονόητο και το πολύ απλό. Στον τοίχο και στο απόσπασμα από τον Ολυμπιακό (χθες ήταν άλλοι από τον Παναθηναϊκό, προχθές από την ΑΕΚ κτλ.) βρίσκονται οι τρεις διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου, για τα τρία φάουλ στα πρώτα 28 δευτερόλεπτα. Ωραία.

Την επομένη το πρωί του αγώνα, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ έχοντας δίπλα του τους τρεις διαιτητές και με την απαίτηση του Υπουργού για κάτι τέτοιο, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, στην οποία καλούν -και απαιτούν, παρακαλώ- και τις διοικήσεις των δυο ομάδων και φυσικά το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης. Και τι κάνουν;

Μαθαίνουν μπαλίτσα σε όλους. Προβάλλουν το βίντεο του αγώνα κι αναλύοντας την κάθε φάση ανατρέπουν τις κατηγορίες του Ολυμπιακού, όλος ο κόσμος βλέπει και κρίνει και το παραμύθι τελειώνει μέσα σε δέκα λεπτά.

Εάν το…πράγμα είναι διαφορετικό, η διοίκηση της ΟΔΚΕ καλεί στα γραφεία της το επόμενο πρωί τους τρεις διαιτητές και ζητά εξηγήσεις για τα σφυρίγματα. Εάν αποδειχθεί ότι ήταν ύποπτα, τους στέλνει στο σπίτι τους αμέσως. Και το παραμύθι τελειώνει σε χρόνο μηδέν και το αποδέχεται όλη η Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός που διαμαρτύρεται, ο Παναθηναϊκός που ντροπιάζεται και το χειροκροτεί όλη η Ελλάδα. Και το κερασάκι στην τούρτα; Η ΟΔΚΕ υποχρεώνει τους τρεις διαιτητές να τοποθετηθούν δημόσια και όχι να τους κρύβει, όπως γίνεται σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εδώ και δεκαετίες. Τόσο απλά.

Από τη στιγμή που αυτά δεν συμβαίνουν, ο καθένας ανεξέλεγκτα κάνει ό,τι γουστάρει. Σηκώνεται και φεύγει από το γήπεδο, βάζει στριγκάκια στους πάγκους και το μίσος εξακολουθεί να υπάρχει και να κορυφώνεται. Και την ίδια στιγμή τα μέσα μαζικής οπαδικής ενημέρωσης (διότι έτσι έχουν εξελιχθεί) επιδίδονται σε λυσσαλέα αντιπαλότητα, δηλητηριάζοντας τον κόσμο όλο.

Μιλάμε για έναν θεσμό, που έχει ποτιστεί με χαρακτηριστικά αστειότητας, με τη μόνιμη απόφαση να μην διεξάγεται ο τελικός με την παρουσία των οπαδών των ομάδων που συμμετέχουν. Κι αυτό συμβαίνει μόνο σε τούτη τη γωνιά του πλανήτη και σε καμία άλλη. Αυτά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περικλής Στέλλας
Περισσότερα σε Στέλλας

Δειτε επισης

Μία απάντηση στον Ηλία Παπαθεοδώρου

Να λοιπόν που ένας άνθρωπος είπε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν κρύβεται. Ο Ηλίας Πα…