Κεντρική Γυναίκες To σχόλιο των Παντελάκη και Χατζηδάκη για το Ολυμπιακός – Χατάι

To σχόλιο των Παντελάκη και Χατζηδάκη για το Ολυμπιακός – Χατάι

Giorgos Pantelakis

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου  μετά την ήττα των “ερυθρόλευκων” από την Χατάι για την Ευρωλίγκα Γυναικών:

“Αρχικά θέλω να πω μπράβο στην κόουτς Χατζηδάκη για όσα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Ολοι οι κόουτς είναι άξιοι συγχαρητηρίων όταν εργάζονται στο εξωτερικό και εμείς είμαστε περήφανοι που τους βλέπουμε εκεί και τους εκτιμούμε ιδιαίτερα. Αναφορικά με το παιχνίδι τώρα. Εμείς είχαμε βάλει ένα “πρέπει” στο παιχνίδι και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το κάναμε αυτό φέτος, στο κομμάτι της Ευρωλίγκας. και τις δύο φορές που το κάναμε δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μπορεί να άλλαξε η δομή της Χατάι, όμως, αυτές που έμειναν πίσω έχουν παίξει σίγουρα πάρα πολλά παιχνίδια, σε αυτό το επίπεδο, δεν έχασαν την υπομονή τους και ήξεραν τι να κάνουν ειδικά στο τέλος. Εμείς ακόμα χτίζουμε τον χαρακτήρα μας.

Ήταν ένα παιχνίδι που μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ από πολύ μεγάλες παίκτριες. Εμείς δυστυχώς τα νούμερά μας ήταν επιθετικά φτωχά. Ήμασταν στο 64% στις βολές και η Χατάι ήταν στο 93,3% στις βολές. Όπως επίσης ήμασταν στο 26% στα τρίποντα και η Χατάι ήταν στο 47,6% στα τρίποντα. Εχουμε βασίσει το παιχνίδι μας στην άμυνα επειδή ξέρουμε ότι το επιθετικό μας ταλέντο ανεβαίνει συνεχώς αλλά θέλουμε παραπάνω πράγματα. Δυστυχώς στην άμυνά μας δεν κάναμε καλή δουλειά, στο τέταρτο δεκάλεπτο. Δεχτήκαμε 27 πόντους. Ειχαμε ένα προβάδισμα 14 πόντων και ξαφνικά νομίζαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Δεν κάναμε καλή διαχείριση εκεί και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα”.

Για το γεγονός ότι ξέφυγε επιθετικά το σκορ και αυτός ήταν ο λόγος που ηττήθηκε ο Ολυμπιακός: “Ναι φυσικά εμείς για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια, θέλουμε αν γίνεται να κρατάμε τις ομάδες κάτω από τους 65 πόντους. Είναι κίνδυνος για εμάς. Σήμερα πήγαμε ψηλά στο σκορ, πήγαμε τους 76, αλλά οι 80 πόντοι δεν ήταν κάτι που το είχαμε σχεδιάσει”.

Aπό την πλευρά της, η κόουτς Χατζηδάκη τόνισε: “Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι πραγματικά καταπληκτική ομάδα. Ο κόουτς Παντελάκης εχει κάνει φοβερή δουλειά και άδικα βρίσκεται σε αυτή τη θέση ομάδα. Παλεύει στα ίσια όλα τα παιχνίδια. Κάθε αγώνας είναι ντέρμπι για εμάς. Είχαμε χτίσει το ρόστερ μας αλλιώς, είχαμε διαορετικούς στόχους. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ήταν μια καλή νίκη για εμάς και συνεχίζουμε”.

Για την αντεπίθεση της Χατάι στα τελευταία λεπτά: “Βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ, τρέξαμε, κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Αποφάσισαν οι παίκτριές μου να τα κάνουν στα τελευταία πέντε λεπτά, βάλαμε και κάποια σουτ ψυχολογίας και αυτό ήταν το σημαντικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…