Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Κάναμε ασυγχώρητα λάθη σε άμυνα και επίθεση”

“Κάναμε ασυγχώρητα λάθη σε άμυνα και επίθεση”

luka banki aek

ΠΑΟΚ πήρε μία εύκολη νίκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς κέρδισε εντός έδρας την ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης, Λούκα Μπάνκι μετά την ήττα της ομάδας του τόνισε ότι έκαναν ασυγχώρητα λάθη σε άμυνα και επίθεση και γι αυτό ηττήθηκαν.

Αναλυτικά:

“Ήταν ένα πολύ  δύσκολο παιχνίδι, από όταν ακόμη το προσεγγίσαμε. Ο ΠΑΟΚ επέβαλλε εξαρχής την επιθετικότητα του σε άμυνα κι επίθεση χωρίς εμείς να μπορούμε να βρούμε λύσεις. Κάναμε ασυγχώρητα λάθη σε άμυνα κι επίθεση ενώ θα πρέπει ν’ αναφερθούμε και στις χαμένες βολές. Όσον αφορά τα λάθη μας ήταν μαζί με τις βολές αυτά που έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να έχει παραπάνω επιθέσεις.

Ο αντίπαλος μετέφρασε πολύ καλύτερα τον τρόπο το παιχνιδιού και του αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν καταφέραμε να επιβάλλουμε στο παιχνίδι, τα στοιχεία εκείνα που θα το γύριζαν. Μειώσαμε τη διαφορά αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις για να επαναφέρει διαφορές ασφαλείας στην αναμέτρηση.

Βρήκαμε μια ομάδα εμπνευσμένη. Με τα ποσοστά του Χάτσερ ίσως να μη χρειαζόταν κιόλας ο Γκος. Όλη η ομάδα χτύπησε στα αδύνατα σημεία μας κι όποτε προσπαθούσαμε να τους φτάσουμε αυτοί ξέφευγαν. Το παιχνίδι μας δεν προσαρμόστηκε μόνο στον Γκος. Όποιος το πιστεύει αυτό κάνει λάθος. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Υπήρξε και διαφορά στα ριμπάουντ λόγω της αθλητικότητας παιδιών όπως ο Γκάρετ.

Τέλος, όταν χάνεις τόσα πολλά σουτ εντός παιδιάς δεν παίζει ρόλο τι έκανε ο Γκος. Αναγκαστικά μετά από ένα σημείο πρεσάραμε, ρισκάροντας κάποια εύκολα καλάθια. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε ν’ ανοίξουμε το Rotation. Η δεινότητα των Χάτσερ και Τέπιτς ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι”.

Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο ο οποίος είχε 10 ασίστ: “Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του Ξανθόπουλου. Είναι αθλητές που έχουν ξεχωριστή συμπεριφορά από τους αντιπάλους του. Η εξυπνάδα του βρίσκεται στο ότι μπορεί να καλύπτει τις αδυναμίες του. Όσο ήταν μέσα ο Βασίλης είχε πολύ καλές επιλογές και βοήθησε στο να μειωθεί η διαφορά”.

Για το αν νιώθει ανακούφιση που η ομάδα του μείωσε την διαφορά στο τέλος, όταν αυτή έφτασε ακόμα και στους 21 πόντους: “Δε μίλησα καθόλου με την ομάδα για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ή του κυπέλλου. Ήταν διαφορετικά παιχνίδια και δεν μπορείς να βρεις κοινά σημεία. Προσπάθησα να προετοιμάσω την ομάδα ξεχνώντας το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Ωστόσο όταν πήγε η διαφορά στους 21 αναγκαστήκαμε να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε το παιχνίδι μας. Περιμέναμε τον ΠΑΟΚ δυνατό αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε τη διαφορά να φτάσει στους 21 πόντους”.

“Υπερέβαλλα εαυτόν στο φάουλ του Χάντερ, αλλά έμεναν λίγα λεπτά, δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι κι ίσως να χάναμε και τη διαφορά. Παρόλα αυτά βρήκαμε κάποια σουτ και μειώσαμε τη διαφορά. Είναι κάτι τρελό οι εννέα πόντοι διαφορά σε σύγκριση με τις χαμένες βολές”.

Για το περιστατικό με τον Χάντερ: “Θεώρησα πως πήγε να κάνει μεγάλο λάθος ο Χάντερ και προσπάθησα να τον ηρεμήσω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…