Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: “Κάρι όπως Λεκαβίτσιους”

Πιτίνο: “Κάρι όπως Λεκαβίτσιους”

pitino

Γεμάτη ατάκες ήταν η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ρικ Πιτίνο μετά την νίκη κόντρα στην Κύμη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τον Λεκαβίτσιους ως τον Στεφ Κάρι της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στις επιλογές των Κιλπάτρικ και Πέιν.

“Για μένα εδώ είναι όπως στο κολέγιο, όταν οι καθηγητές θέλουν να βάλουν διαγώνισμα στους φοιτητές τους την επόμενη ημέρα. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό των παικτών μας, βιαστικά μερικές φορές, κάποια βασικά στοιχεία για την άμυνα και την επίθεση.

Κάθε φορά που επιλέγεις ένα παίκτη ίσως δεν ξέρεις πολλές φορές τα πάντα σχετικά με τον παίκτη αυτό. Εγώ επέλεξα τον Σον Κιλπάτρικ, ένα παίκτη 11 αστέρων στην κλίμακα των πέντε! Ήξερα ότι ήταν ένας σκληρός παίκτης, πολύ ταλαντούχος και απολύτως επαγγελματίας. Για αυτούς τους λόγους τον φέραμε στην ομάδα μας”.

Για τις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το κολεγιακό και με το NBA: “Μπορώ να μιλήσω μόνο για την ομάδα μου. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο αδύναμοι σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού. Μικρά αλλά θεμελιώδη πράγματα δεν τα κάνουμε σωστά. Έχουμε ταλέντο, έχουμε σπουδαία παιδιά, αλλά μικρά πράγματα όπως το πώς να ποστάρουμε σωστά ή πώς να μετακινείς την μπάλα στο τρανζίσιον, δεν τα κάνουμε σωστά.

Κάθε φορά λέω ότι έχουμε στο παιχνίδι μας 20 βασικά σημεία που δεν τα κάνουμε όπως πρέπει. Επικεντρώνομαι στο όταν φύγω από εδώ σε 6 μήνες να έχω κάνει την ομάδα πολύ δυνατή στα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, και αυτό θα είναι καλό για το μέλλον της. Στην Αμερική αυτήν την στιγμή έχουμε τον Στεφ Κάρι που είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Είναι ένα παιδί που δεν είναι μυώδης και μεγαλόσωμος, αλλά είδε την ευκαιρία που του δόθηκε και την άρπαξε.

Έχουμε και στην ομάδα μας έναν τέτοιο αθλητή που πρέπει όλα τα παιδιά να τον κοιτάνε. Ο skywalker, ο Λεκαβίτσιους, ο οποίος σήμερα είχε +31 όσο αγωνίστηκε. Όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα καρτούν, τον mighty mouse. Ο δικός μας mighty mouse είναι ο Λεκαβίτσιους και πρέπει να είναι στόχος για όλα τα παιδιά να γίνουν ένας mighty mouse.

Εκτός από σήμερα, και με την Μπαρτσελόνα όταν ήταν μέσα στο παρκέ παίξαμε το καλύτερο μας μπάσκετ. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη καρδιά σε μικρό πακέτο”.

Για την βελτίωση του Παναθηναϊκού στην συνέχεια: “Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω από την στιγμή που ανέλαβα είναι ότι ο Λάγκφορντ, ο καλύτερος επιθετικός μας παίκτης δεν έχει μπορέσει να παίξει δευτερόλεπτο. Επιπλέον, ο καλύτερος μας αμυντικός, ο Αντετοκούμπο, δεν μπορεί να αγωνιστεί αυτήν την στιγμή. Ελπίζω όταν επιστρέψουν να μην έχουμε μείνει πολύ πίσω. Γιατί δεν υπάρχουν εύκολα ματς πλέον.

Έχουμε να πάμε στην Λιθουανία, το Τελ Αβίβ, στην Μόσχα, στην Τουρκία, και ίσως αργότερα εγώ πάω και στο Μαϊάμι. Ο λόγος που φέραμε τον Πέιν στην ομάδα είναι γιατί για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη ήμασταν πολύ κακοί στα ριμπάουντ. Δύο λεπτά πριν λήξει το ματς ήμασταν ισόπαλοι και έπρεπε απλά να πάρουμε τα ριμπάουντ για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη. Ελπίζουμε λοιπόν ο Πέιν να μας βοηθήσει να λύσουμε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ”.

Για την ομάδα της Κύμης: “Πιστεύω ότι η Κύμη ήταν πολύ καλά προπονημένη για αυτό το ματς. Θεωρώ ότι ο προπονητής κατάφερε να πάρει ότι καλύτερο από την ομάδα του. Για μένα απλά οι παίκτες έκαναν πολλά λάθη. Αν περιορίσουν τα λάθη τους θα παίξουν πολύ καλύτερο μπάσκετ, γιατί είναι ταλαντούχα ομάδα. Σήμερα είχαν 18 λάθη και 13 ασίστ, όταν αντιστραφούν αυτοί οι αριθμοί θα είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…