Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παγκόσμιο Εφήβων: Το λογότυπο της διοργάνωσης (pic)

Παγκόσμιο Εφήβων: Το λογότυπο της διοργάνωσης (pic)

H Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει δύο μεγάλα ραντεβού της επόμενης γενιάς του μπάσκετ για ένα ακόμη καλοκαίρι:

Το Παγκόσμιο U19 στο Ηράκλειο Κρήτης και το Ευρωπαϊκό U18 στο Βόλο. Πρώτο στη σειρά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το λογότυπο της διοργάνωσης εμπνέεται για μία ακόμη φορά από τον Μινωικό Πολιτισμό.

Το λογότυπο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την μορφή του ταύρου, ένα εξέχον σύμβολο του Μινωικού πολιτισμού που αντιπροσωπεύει τον θρύλο του Δία ως σύμβολο δύναμης.

Το σχήμα των κέρατων υποδηλώνει τη μορφή της αρχαίας ελληνικής Λύρας, ενώ το υπόλοιπο σχέδιο συμβολίζει την μπάλα του μπάσκετ.

Η Κρήτη προσφέρει έτσι κι αλλίως μια πλούσια ιστορία και τοπία με χαρακτηριστική φυσική ομορφιά τα οποία έδωσαν την έμπνευση για την δημιουργία των γραφικών προβολής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης FIBAU19 2019.

Ο Αρχαίος Μινωικός πολιτισμός παρήγαγε ψηφιδωτά, αρχιτεκτονική και αγγειοπλαστική, διάφορα σχέδια με στροβιλισμό σχημάτων και πλούσιους σκούρους & κόκκινους τόνους. Μοτίβα και χρώματα από τα αντικείμενα αυτά, έχουν δημιουργήσει την έμπνευση για την εικόνα της διοργάνωσης, καθώς και τη μορφή των κυμάτων από τις διάσημες παραλίες του νησιού, το μπλε της θάλασσας και την ελληνική σημαία.

H επιλεγμένη γραμματοσειρά έχει ως βάση το ελληνικό αλφάβητο.

Έχει δημιουργηθεί ένα έντονο και ευέλικτο σετ γραφικών για να απεικονιστεί ιδανικά το νησί της Κρήτης. Όλα τα παραπάνω έχουν συνδυαστεί με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το ίδιο το μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στην Εθνική Γερμανίας Μπάσκετ ο Γκόρντον Χέρμπερντ

Ο Καναδός προπονητής Γκόρντον Χέρμπερτ, ανέλαβε την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας. Ο …