Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Στόικο έκλεψε τη δόξα του “fast” Έντι!

Ο Στόικο έκλεψε τη δόξα του “fast” Έντι!

Allstar1801192

Τα αφιερώματα στα All Star Games του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζει ο ΕΣΑΚΕ, μετρώντας αντίστροφα για τη φετινή, μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης (9, 10 Φεβρουαρίου).

Κάθε ένα από τα 22 All Star Games που έγιναν στο παρελθόν, ήταν μία ιστορία από μόνο του. Το 3ο κατά σειρά, εκείνο του Δεκεμβρίου του 1994, δεν αποτέλεσε την εξαίρεση. Αντιθέτως συμμετείχαν σε αυτό αθλητές θρύλοι του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας από αυτούς, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο Κροάτης “γίγαντας” τα έκανε όλα, ευστοχώντας ακόμη και σε τρίποντο! Στο τέλος της βραδιάς αναδείχτηκε ΜVP της ομάδας των Ευρωπαίων την οποία οδήγησε στη νίκη επί εκείνης των Αμερικανών για να πάρει ως δώρο μια τηλεόραση 46 ιντσών, κάτι ξεχωριστό για εκείνα τα χρόνια.

Οι Ευρωπαίοι με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο, επικράτησαν με 94-88 με τον Βράνκοβιτς να αποδεικνύεται ασυναγώνιστος, τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο, τέσσερις τάπες και κυρίως το “highlight” της βραδιάς. 3:13 πριν το τέλος, ο Βράνκοβιτς σήκωσε το ΣΕΦ στο πόδι, επιχειρώντας και ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων. Ήταν κάτι σαν είδηση δεδομένου ότι στη στην καριέρα του στην Betshop Basket League είχε κάνει κάτι ανάλογο μόνο μία φορά, σε ματς που έγινε δύο εβδομάδες μετά, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και κόντρα στην ΑΕΚ. Τα πειράγματα προς τον Δαλματό έπεσαν βροχή, ακόμη και από τον συνήθως… εγκρατή “ξανθό”.

Όσο για τους Αμερικανούς; Ήταν ανταγωνιστικοί ως το τέλος, κυρίως χάρη στον Τόνι Ουάιτ. Ο MVP της προηγούμενης χρονιάς έκανε εμφάνιση MVP έχοντας 25 πόντους με 4/7 βολές, 9/14 δίποντα, 1/4 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και μένοντας χωρίς λάθος στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε.

ΕΥΡΩΠΗ: Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 6, Γιαννάκης 2, Πρέλεβιτς 9, Σταυρακόπουλος 11 (1), Αλβέρτης 7 (1), Φασούλας 10, Βράνκοβιτς 20 (1), Γαλακτερός, Σάβιτς 13 (1), Βολκόφ 7, Ζντοβτς 6 (1).

ΑΜΕΡΙΚΗ: Τσίτουμ 6, Κινγκ, Μπέρλγουολντ 2, Μέις 6 (2), Τζόνσον 8 (2), Ουάιτ 25 (1), Ουίγκινς 6, Σκοτ 3, Κόστνερ 5, Μπλάκμαν 9 (1), Μπέιλι 14, Ρέλφορντ 4.

Allstar1801193

Το 3ο All Star Game προσέφερε και δύο πολύ ενδιαφέροντες διαγωνισμούς. Σε εκείνο των καρφωμάτων, οι συμμετέχοντες αναζήτησαν την πρωτιά μέσα από δύσκολες προσπάθειες όμως οι περισσότερες δεν είχαν αποτέλεσμα. Ακόμη και ο τελικός νικητής ο Κρις Κινγκ, είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες πριν κάνει την τρίτη που του έδωσε τον τίτλο. Ο τότε φόργουοντ του Άρη νίκησε στον τελικό τον Ριτς Ρέλφορντ και αφού νωρίτερα είχαν μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου Τσίτουμ και Σκοτ.

Allstar1801194

Η συμμετοχή του Έντι Τζόνσον και του Ρολάντο Μπλάκμαν έδωσε λάμψη στον διαγωνισμό τριπόντων -όπως βέβαια και συνολικά στη βραδιά- όμως η νίκη δεν κατέληξε στα χέρια ούτε του τότε παίκτη του Ολυμπιακού, ούτε στα χέρια του τότε παίκτη της ΑΕΚ. Ο Τράβις Μέις πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Γιούρι Ζντοβτς και συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς στον τελικό, νίκησε τον “fast” Έντι που είχε 14 και αναγνώρισε το δίκαιο του αποτελέσματος λέγοντας: “ο Τράβις είναι πολύ καλός σουτέρ, δεν είναι έκπληξη που έχασα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …