Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Πρίντεζης γράφει τη δική του ιστορία!

Ο Πρίντεζης γράφει τη δική του ιστορία!

georgios printezis celebrates olympiacos piraeus eb18

Μέσα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κύμη ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε σε μία σειρά από ατομικά επιτεύγματα με ξεχωριστή σημασία. Ο διεθνής φόργουορντ “σκαρφάλωσε” στις ιστορικές λίστες της Betshop Basket League σε συμμετοχές, πόντους και ριμπάουντ.

Πιο συγκεκριμένα…

*Με τη σημερινή εμφάνιση του, έφτασε τις 353, ξεπέρασε τον Αντώνη Φώτση κι “έπιασε” στην 21η θέση της λίστας τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

*Με τους 12 πόντους του, έφτασε τους 3.436 και έγινε ο 14ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Μάκη Νικολαίδη που είχε 3.424.

*Ακόμη με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.433 και ξεπερνώντας τον Έρικ Μικ (1.430) έγινε ο 16ος ριμπάουντερ στα χρόνια της Betshop Basket League.

Πέραν των επιτευγμάτων του Πρίντεζη…

*Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τα έξι ριμπάουντ που είχε κόντρα στην Κύμη, έφτασε τα 459 στο ελληνικό Πρωτάθλημα και έγινε ο 3ος ξένος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στην Betshop Basket League. Ο σέντερ των “ερυθρόλευκων” ξεπέρασε την επίδοση του Ζάρκο Πάσπαλι που στη διετία 1992-94 είχε 456 ριμπάουντ αλλά βέβαια είχε μία ακόμη σεζόν στο ΣΕΦ, πριν το επαγγελματικό Πρωτάθλημα (1991-92).

Ακόμη ο Μιλουτίνοφ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε σήμερα, έγινε ο 15ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό.

*Στην πρώτη 60άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα μπήκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Έφτασε σήμερα τα 273 και ξεπέρασε τον Κώστα Γκαγκαουδάκη.

*Ο Ζακ ΛεΝτέι ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα, έχοντας 20 πόντους, όσους και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση του σε εύστοχα δίποντα. Είχε 27 όπως και στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

*Από την πλευρά της Κύμης, ο Σταύρος Τουτζιαράκης που στατιστικά ήταν ο κορυφαίος της, με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 7ος πασέρ στην τριετή ιστορία της στην κατηγορία. Ο έμπειρος σέντερ έφτασε τις 39 ασίστ και ξεπέρασε τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε που είχε 38 στη σεζόν 2016-17.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα των «ερυθρόλευκων»

Εκτός για τον Ολυμπιακό οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης. Ώρα πλ…