Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπόγρης: “Μπορούμε το διπλό όπως και πέρυσι”

Μπόγρης: “Μπορούμε το διπλό όπως και πέρυσι”

giorgos bogris

Δηλώσεις ενόψει της αυριανής (10/1, 22:00) αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ο Γιώργος Μπόγρης. Ο σέντερ του Ολυμπιακού τόνισε πως οι ομάδα μπορεί το διπλό όπως και πέρυσι, ενώ στάθηκε στην διαφορά του αυριανού παιχνιδιού σε σχέση με αυτό με τη Μπασκόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: “Πρώτα από όλα του ευχόμαστε περαστικά. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς αλλά είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να καλύψουμε το κενό του. Αύριο είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αλλά πιστεύω πως η ομάδα έχει και την ψυχολογία και το μομέντουμ να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν αμφισβητείται το ότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Όμως, θεωρώ πως επειδή εμείς είχαμε αρκετά παιδιά που δεν έφτασαν τα στάνταρ τους στο τελευταίο παιχνίδι θα κάνουν το βήμα μπροστά στο επόμενο και θα ηγηθούν αυτής προσπάθειες για να πάρουμε το διπλό, όπως και πέρυσι”.

Για τους αντίπαλους ψηλούς: “Όλες οι ομάδες έχουν καλές φροντ λάιν δεν είναι κάτι που μας φοβίζει. Θεωρώ πως πιο μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας είναι οι κοντοί της, παρά η φροντ λάιν. Πιστεύω πως άμα πάμε συγκεντρωμένοι και ακολουθήσουμε το πλάνο, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Ανυπομονούμε για ένα σπουδαίο ματς”.

Για το αν θεωρεί πως ο ρυθμός του αγώνα θα είναι το κλειδί: “Σίγουρα είναι θέμα ρυθμού. Η Ρεάλ προσπαθεί να παίξει πολύ γρήγορα πολύ με το ταλέντο των παικτών της. Είναι μια ομάδα που δεν έχει σχέση με την Μπασκόνια, παρόλο που είναι στο ίδιο πρωτάθλημα και προσπαθούν να πρεσβεύσουν το ίδιο μπάσκετ. Η Μπασκόνια παίζει πιο στοχευμένα, διαβάζει το παιχνίδι. Η Ρεάλ προσπαθεί να παίξει πιο πολύ με ταχύτητα και να βασιστεί στο ένας εναντίον ενός στο τέλος των επιθέσεών της. Οπότε πιστεύω πως θα είναι πολύ σημαντική η άμυνα η ατομική και μετά η ομαδική, σε αντίθεση με χθες. Από κει και πέρα θα πρέπει να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να φορτώσουμε με φάουλ τους παίκτες κλειδιά της αντίπαλης ομάδας για να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό”.

Για την κούραση: “Δεν θεωρώ πως σε αυτό το επίπεδο η κούραση είναι τόσο σημαντική. Και οι δύο παίζαμε χθες, μάλιστα το παιχνίδι της Ρεάλ τελειώσει πιο αργά από το δικό μας, οπότε ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Σε τόσο σημαντικά παιχνίδια το μυαλό κάνει το κάτι παραπάνω και σου δίνει την αδρεναλίνη που χρειάζεσαι να κερδίσεις. Συνήθως η κούραση σε επηρεάζει στα παιχνίδια που θεωρείς εύκολα. Σε αυτά μπαίνεις χαλαρός και την αφήνεις να σε αυθυποβάλει. Δεν θεωρώ πως σε μια αναμέτρηση όπως η αυριανή η κούραση είναι δικαιολογία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…