Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπάνκι: “Η νίκη θα είναι απάντηση στην ήττα στο ΣΕΦ”

Μπάνκι: “Η νίκη θα είναι απάντηση στην ήττα στο ΣΕΦ”

banki

Δηλώσεις πριν από την αναμέτρηση με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία έκανε ο Λούκα Μπάνκι. Ο κόουτς της ΑΕΚ δήλωσε πως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και η νίκη θα είναι μια απάντηση στην ήττα από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης με Μπάμπεργκ;

“Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς. Αντίπαλός μας μία ομάδα, που όλοι, από το ξεκίνημα του Basketball Champions League, πιστεύουν ότι θα είναι από τις διεκδικήτριες του τροπαίου”.

Σε σχέση με τον αγώνα του αγώνα ποιες θα είναι οι διαφορές;

“Η Μπάμπεργκ έχει πλέον περισσότερους παίκτες. Το ρόστερ, που διαθέτει είναι ένα από τα πιο δυνατά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Μπάμπεργκ θα θέλει να εμφανίσει όλη της τη δύναμη απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου. Προτεραιότητά μας θα είναι να ελέγξουμε την επιθετική της έφεση, την οποία εκφράζουν μέσα από τη δημιουργία των γκαρντ, κυρίως ο Τάιους και ο Ζήσης. ‘Εχει καλούς σουτέρ, όπως οι Τέιλορ, Γέλοβατς, Χίκμαν. Οι ψηλοί τους, Ρούμπιτ, Αλεξάντερ, Χάρις δίνουν πολλές βοήθειες. Πρέπει να παίξουμε υψηλού επιπέδου άμυνα. Να παίξουμε με συγκέντρωση και ένταση”.

Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα άσχημο αποτέλεσμα, στο ΣΕΦ. Όμως, είναι υποχρεωμένη να μαζέψει τα κομμάτια της και να παίξει για τη νίκη.

“Η έδρα της Μπάμπεργκ είναι μία από τις δύσκολες στο Basketball Champions League. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως προανέφερα. Αν φύγουμε με νίκη από δω (Βαμβέργη) θα είναι μία «απάντηση» μετά την εμφάνιση και ήττα στο ΣΕΦ. Και μία ξεκάθαρη «δήλωση», ότι «θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο”.

Διατελέσατε προπονητής κατά την περασμένη περίοδο στη Μπάμπεργκ. Είναι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για σας ή για τη Μπάμπεργκ;

“Πιστεύω και για τους δύο. Κάνω πλάκα… όμως. Για τον Ηλία Καντζούρη θα είναι κυρίως μια ξεχωριστή βραδιά αύριο, όχι για μένα. Διότι εκείνος διετέλεσε προπονητής τέσσερα χρόνια εδώ. Αυτό, που συνειδητοποίησα στη διάρκεια της παραμονής μου στη Βαμβέργη είναι, ότι πραγματικά εκτιμούν τους ανθρώπους, που έχουν δουλέψει γι’ αυτούς. Οπότε περιμένω μια ενθουσιώδη υποδοχή προς τον Ηλία. ‘Ηταν από τους πρωταγωνιστές της περιόδου των επιτυχιών της Μπάμπεργκ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…