Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – ΠΑΟΚ 60-75

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 60-75

paok omada

Νικηφόρα πέρασε από τη Ρόδο ο ΠΑΟΚ καθώς κέρδισε με 60-75 τον Κολοσσό για τη 12η αγωνιστική της Basket League. Ο “Δικέφαλος” είχε ένα εύκολο μεσημέρι, διότι δεν βρήκε μεγάλη αντίσταση από την γηπεδούχο ομάδα, και ανέβηκε στο 7-5 στο πρωτάθλημα και έμεινε σταθερά στην οχτάδα. Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έπεσε στο 2-9 (με ένα παιχνίδι λιγότερο) και παρέμεινε στην τελευταία θέση της κατάταξης, με την παραμονή να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και τα περιθώρια να στενεύουν για τους Ροδίτες.

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ ο Χάτσερ με 16 πόντους και 3 ασίστ, με τον Τζόουνς να προσθέτει άλλους 16 με 4/4 τρίποντα. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Δημήτρης Μαυροειδής με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Γκιμπς σκόραρε άλλους 12 πόντους για τον Κολοσσό.

Στο “Βενετόκλειο” οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Μέχρι το 7:44 το σκορ πήγαινε πόντο πόντο στο 5-5, όμως ο ΠΑΟΚ ανέβασε “στροφές” και με ένα 11-ο επιμέρους σκορ πήγε το παιχνίδι στο 5-16 στα μέσα του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 7-0 και πλησίασαν στους 4 (12-16), με τους “ασπρόμαυρους” να ξανακάνουν άλλη μία αντεπίθεση και την περίοδο να κλείνει στο +11 για τον ΠΑΟΚ (15-26). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός ήταν καλύτερος, βελτίωσε τα ποσοστά του και κατάφερε να μειώνει σταδιακά την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε εύκολα λύσεις όπως στα πρώτα δέκα λεπτά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 36-40.

Στην ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ μπήκε για να αποκτήσει πάλι μια καλή διαφορά και να φτάσει πιο κοντά στην νίκη. Οι “ασπρόμαυροι” έκαναν ένα γρήγορο 4-0(36-44) με του Γκος και Χάτσερ και άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια τους. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έβρισκε πόντους μόνο μέσα από την ρακέτα με τον Μαυροειδή, καθώς το περιφερειακό σουτ το είχε κλείσει καλά η φιλοξενούμενη ομάδα. Στα τελευταία 4 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Κολοσσός δεν βρήκε σκορ και έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με +10 υπέρ του ΠΑΟΚ (47-57). Στα τελευταία δέκα λεπτά ο ΠΑΟΚ μπήκε για να “ροκανίσει” τον χρόνο, να κρατήσει την διαφορά και να πάρει την νίκη και ο Κολοσσός μπήκε για να διεκδικήσει ότι μπορούσε από το παιχνίδι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να περιμένουν την κόρνα της λήξης και τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια εύκολη νίκη μέσα στη Ρόδο με τελικό σκορ 60-75.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 36-40, 47-57, 60-75
Κολοσσός (Φλεβαράκης): Γεωργάκης, Ντιγκς 3, Μπράουνινγκ 5 (3 ασ.), Γκιμπς 12, Πίνκστον 5 (8 ριμπ.), Μαυροειδής 13 (12 ριμπ.), Μπιλλής, Γεωργαλής, Τσούπκοβιτς 5, Παπαδάκης, Δημάκος 8, Κάρτερ 9
ΠΑΟΚ : Χρυσικόπουλος 5, Κόνιαρης 4, Τέπιτς 8 (5 ριμπ.), Χάτσερ 16, Τζόουνς 16 (4), Ζάρας, Μαργαρίτης 14, Τσόχλας, Σχίζας 3 (6 ριμπ.), Αθηναίου 5, Γκος 4 (5 ασ.)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…