Κεντρική NBA Επέστρεψε στο Σαν Αντόνιο κι αποθεώθηκε ο Τόνι Πάρκερ! (vids)
NBA

Επέστρεψε στο Σαν Αντόνιο κι αποθεώθηκε ο Τόνι Πάρκερ! (vids)

tony parker hornets spurs

Η “αύρα” του Τόνι Πάρκερ δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ πάνω από το Σαν Αντόνιο. Ο Γάλλος άσος αγωνίστηκε επί 17 σεζόν σε 1.198 παιχνίδια κανονικής περιόδου με τα “σπιρούνια”, αναδείχθηκε 6 φορές All-Star, κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και βρισκόταν στο βασικό κουμάντο της θέσης του πλέι-μέικερ από τα 19 ως τα 36 του χρόνια! Το καλοκαίρι, όμως, είχε φθάσει η ώρα της αποχώρησης κι είναι μάλλον δεδομένο ότι το χθεσινό ματς ήταν “κυκλωμένο” από τον Πάρκερ στο ημερολόγιο των Σάρλοτ Χόρνετς.

tony parker san antonio

Η στιγμή της μεγάλης επιστροφής είχε μόλις φθάσει. Οι Χόρνετς επισκέφθηκαν τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο, με τα “σπιρούνια”, βέβαια, να ετοιμάζουν την υποδοχή που αρμόζει σε έναν εκ των πιο εμβληματικών παικτών στην ιστορία της ομάδας. Ένα υπέροχο, tribute βίντεο έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων, με το κοινό να αποθεώνει τον πρώην “ήρωά” του!

Το δεύτερο “ζεστό” χειροκρότημα έλαβε χώρα κατά την είσοδο του Πάρκερ στο παρκέ, καθώς πέρασε μέσα ως αλλαγή στα μισά της 1ης περιόδου.

Η τελική αποθέωση έλαβε χώρα στο φινάλε, με τον Πάρκερ να μοιράζεται μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή με τον άνθρωπο που τον έριξε στα “βαθιά” πριν από 18 χρόνια και τον “έπλασε” στον παίκτη που θαυμάζουμε επί σειρά ετών. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τον “δάσκαλο”, Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος μίλησε για τον Πάρκερ μετά το τέλος του ματς, αποκαλώντας τον “έναν υπέροχο άνθρωπο κι έναν εξαιρετικό παίκτη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χόρνετς πέτυχαν ένα μεγάλο “διπλό”, νικώντας τους Σπερς με 108-93! Ο Πάρκερ έμεινε στο παρκέ για 19 λεπτά, σημειώνοντας 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με μέτρια ποσοστά ευστοχίας (4/12 σουτ). Όπως τόνισε ο ίδιος μετά το τέλος του ματς: “Ενδιαφέρομαι υπερβολικά για τους Σπερς. Ήταν πολύ περίεργο να παίζω εναντίον τους. Δεν ξέρω αν ήμουν αγχωμένος, μάλλον ένιωθα… λίγο απ’όλα! Εκτιμώ όλη αυτή την αγάπη, σημαίνει πάρα πολλά για μένα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…