Κεντρική Ελλάδα Δικαιουλάκος: “Deflections διδάσκουμε στις ομάδες μας εδώ και χρόνια”

Δικαιουλάκος: “Deflections διδάσκουμε στις ομάδες μας εδώ και χρόνια”

Δικαιουλάκος

Από την στιγμή που ήρθε ο Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό “έχει γίνει χαμός” με τα deflections. Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος σε ανάρτηση του τόνισε ότι πολλοί προπονητές διδάσκουν deflections στις ομάδες τους εδώ και χρόνια, ενώ ευχήθηκε οι Μπλατ και Πιτίνο να πετύχουν και να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Παιδιά ηρεμήστε λίγο με τον Πιτίνο και τα deflections. Deflections διδάσκουμε στις ομάδες μας εδώ και πολλά χρόνια, όπως και ο Πασκουάλ πιστέψτε με (αν και με την switching defence δεν φαινόταν πολύ). Ο Πρίφτης σε ένα σεμινάριο δεν τα ονόμαζε deflections αλλά “βοήθησε τον αδερφό-συμπαίκτη σου όπως σε βοήθησε κι αυτός”.

Σε ένα άλλο post του ο Γιάννης Γιαννάκης θύμισε σε ολους μας πως ο “ξανθός” χρησιμοποιούσε τα deflections πριν δεκαετίες. Το θέμα είναι πως προπονητές σαν τον Πιτίνο και τον Μπλατ ανεβάζουν το επίπεδο της προπονητικής στην Ελλάδα όπως αντίστοιχα είχε ανέβει με τα τόσα χρόνια παρουσίας του Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς και παλαιότερα Ντουκσάιρ κλπ.

Ειδικά τώρα, που τόσο σπουδαίοι μοντέρνοι προπονητές λείπουν από την Ελλάδα (Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος, Κατσικάρης, Ζουρος, αλλά και αρκετοί σπουδαίοι assistants και συγγνώμη που δεν αναφέρω ολους). Οι Μπλατ – Πιτίνο μακάρι να πετύχουν (οι αμιγώς μπασκετικοί παρακαλάμε γι αυτό) και να ανεβάσουν κι άλλο το άθλημα στην χώρα μας.

Δυστυχώς, δεν πέτυχε στην Ιταλία ένας άλλος εξίσου μεγάλος (και ίσως μεγαλύτερος) προπονητής, ο Λάρυ Μπράουν από τον οποίο όλη η Ευρώπη θα έπαιρνε πολλά, κι αυτό σημαίνει πως η αξία του προπονητή παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο με την προσαρμογή του στην ομάδα και στην χώρα και στην λίγκα, αλλά και η προσαρμογή της ομάδας σε αυτόν.

Κρατήστε το τελευταίο και θυμηθείτε σε όλες τις ομάδες ποιοι προπονητές προσαρμόστηκαν ή όχι, αλλά κυρίως ποιες ομάδες έδειξαν την θέληση να προσαρμοστούν (ακούσουν-δείξουν υπομονή) στον προπονητή τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…