Δεν μπορεί…

rick pitino panathinaikos

Είναι πλέον στατιστικό δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός «δεν υπάρχει» εκτός έδρας. Ό,τι έχει πετύχει το έχει πετύχει μέσα στο «Νίκος Γκάλης», καθώς μακριά από αυτό έχει να θυμάται μια νίκη (επί της Μπούντουσνοστ) κι αρκετές κακές βραδιές. Ως εκ τούτου από μόνη της η έδρα, που έχει σπάσει ήδη τρεις φορές (Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι, έφυγαν νικήτριες), δεν φτάνει.

Ειδικά στον αθλητισμό η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πλέον κι η είσοδος στην 8άδα φαντάζει δύσκολη υπόθεση, ειδικά από τη στιγμή που ομάδες όπως η Μακάμπι κάνουν… τρελά διπλά, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν -ίσως- το δυσκολότερο πρόγραμμα απ’ όλους. Απομένουν 12 σταθμοί ως το τέλος, αλλά οι δύο επόμενοι είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι, καθώς η ομάδα του Πιτίνο έχει να πάει στο Κάουνας και το Τελ Αβίβ, πριν υποδεχθεί την εξαιρετική ως τώρα Αναντολού Εφές και πάει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τη Φενέρμπαχτσε.

Αλήθεια, τι μπορεί να ζητά από αυτή την τετράδα αγώνων ένας μετριοπαθής φίλαθλος του Παναθηναϊκού, έχοντας στα χέρια του τα ως τώρα δεδομένα; Δεν ξέρω αν είναι καλό, αλλά οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στη Βαρκελώνη, απέναντι στους «μπλαουγκράνα», που δεν βρέθηκαν στην καλύτερη βραδιά τους.

Δύο «νεκρά» διαστήματα κι η νίκη χάθηκε. Όπως χάθηκαν όλες οι μάχες με τον Σεραφέν, γεγονός που δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός των τεσσάρων σέντερ και των δύο τεράστιων κορμιών (Βουγιούκας / Παπαγιάννης) δεν έχει αντίδοτο σε παίκτες σαν τον Γάλλο, που πάντως δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Όταν, όμως, τη μια βραδιά ο Μιλουτίνοφ και την άλλη ο Σεραφέν εκθέτουν τη γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, υπάρχει δεδομένο πρόβλημα.

Καταλύτης για τη νίκη των γηπεδούχων ήταν ο Ερτέλ, που έκανε ό,τι ήθελε στην περιφερειακή ζώνη. Ο Καλάθης δεν ήταν σε σπουδαία βραδιά, ο Λεκαβίτσιους ήταν παραπάνω από φιλότιμος, αλλά και αρκετά φιλόδοξος για τα σουτ που πήρε (ίσως παραπάνω απ’ όσα έπρεπε). «Μαύρη τρύπα» στην άμυνα ο Τόμας, εκτός τόπου ο Λοτζέσκι, βολόδερνε ο Λάσμε, δεν έθελξε με την απόδοσή του ο Γκιστ.

Ο Παπαπέτρου μετά το σοκ του ΣΕΦ μετρά δύο σπουδαίες εμφανίσεις. Από το γεγονός ότι αυτός μόνο ξεχώρισε, φαίνεται πως οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να φύγουν νικητές, αν είχαν περισσότερους παίκτες στη λίστα των διακριθέντων. Ναι, υπήρξε βελτίωση στην άμυνα, όμως όχι αρκετή για τη νίκη.

Το κυνήγι μιας θέσης στις πρώτες πέντε «απαγορεύτηκε» για το «τριφύλλι», που πλέον προσπαθεί να μην μείνει έξω από τα πλέι οφ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αλλάξει η εκτός έδρας εικόνα του κι αυτό πρέπει να γίνει… χθες. Ίσως ο Κιλπάτρικ να είναι η απάντηση, αλλά αυτό μπορεί κάποιος να το ελπίζει, δεν έχει εικόνα για να το στηρίξει.

Όπως και να ‘χει ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα επιχειρήσει να σώσει την παρτίδα στις εντός έδρας διοργανώσεις, καθώς η Ευρωλίγκα μοιάζει να είναι πάνω από το μπόι της ομάδας, που έφτιαξε ο Πασκουάλ και πασχίζει να της αλλάξει εικόνα ο Πιτίνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…