Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ All Star Game Χαμηλό σκορ, υψηλό θέαμα στην Πάτρα

Χαμηλό σκορ, υψηλό θέαμα στην Πάτρα

13οAllstar3001193

Τα αφιερώματα του στα All Star Games συνέχισε ο ΕΣΑΚΕ και θυμήθηκε αυτό που έγινε στην Πάτρα το 2005. Με το συγκεκριμένο event να έχει υψηλούς προσκεκλημένους, όπως ο Ντομινίκ Γουίλκινς και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, και ακόμη κι αν το σκορ ήταν χαμηλό το θέαμα υπήρχε.

Αναλυτικά το θέμα του ΕΣΑΚΕ:

Με υψηλούς προσκεκλημένους τον Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έγινε το 13ο All Star Game του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν αυτό που έγινε τον Απρίλιο του 2005 με οικοδέσποινα για τρίτη φορά την πόλη της Πάτρας. Ο Νίκος Μπάρλος, παιδί της αχαϊκής πρωτεύουσας, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, που ανέδειξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την ομάδα των Ελλήνων απέναντι σε εκείνων των ξένων. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των All Star Games του ελληνικού μπάσκετ, μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτή της Θεσσαλονίκης (9, 10 Φεβρουαρίου).

Η έδρα του 13ου All Star Game ήταν για πρώτη φορά ο “Δ.Τόφαλος” εκεί όπου έγινε αυτό της περσινής σεζόν, όταν και αναβίωσε ο θεσμός και ο κόσμος της Πάτρας παρακολούθησε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος του, παρότι έχει μείνει στην ιστορία ως αυτό με το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία, αφού οι δύο ομάδες σημείωσαν συνολικά 153 πόντους. Ήταν το τρίτο σε διάστημα πέντε χρόνων που κρίθηκε στον πόντο.

Η ελληνική ομάδα καθοδηγούμενη από το δίδυμο των Γιαννάκη, Κατσικάρη στον πάγκο, νίκησε με 77-76 με τον Νίκο Μπάρλο να σημειώνει καθοριστικά καλάθια που του έδωσαν επί της ουσίας και τον τίτλο του MVP. Από την άλλη πλευρά, οι ξένοι με τους Ομπράντοβιτς και Πρέλεβιτς στον πάγκο, είχαν ως κορυφαίο τον Ντεχουάν Κόλινς.

13οAllstar3001192

ΕΛΛΗΝΕΣ: Ζήσης 2, Σπανούλης 6 (1), Χαρίσης, Βασιλειάδης 8, Διαμαντίδης 2, Χατζής 5 (1), Μπάρλος 18 (2), Οικονόμου 5 (1), Τσαρτσαρής 9, Βασιλόπουλος 12 (2), Αλβέρτης 3 (1), Σχορτσιανίτης.

ΞΕΝΟΙ: Μουλαομέροβιτς 6 (1), Λάκοβιτς, Κουτλουάι, Κόλινς 14 (2), Τρεντ 4, Ουάτσον 13, Νίτσεβιτς 3, Μπέιλι 8, Στακ 3, Χάτσον 6, Μάικλ 11 (1), Μπατίστ 8.

13οAllstar3001194

13οAllstar3001195

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων ήταν από τους πλέον ανταγωνιστικούς στην ιστορία του θεσμού αφού συμμετείχαν παίκτες με έφεση σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Τόμπι Μπέιλι, ο Νικολάι Πάντιους, ο Πιτ Μάικλ αλλά και ο Άκης Καλλινικίδης με τον Αλέξανδρο Τσαμάτο. Ο Μπέιλι που εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, ήταν ο νικητής και παρέλαβε το βραβείο του από τον μετρ του είδους και τότε αντιπρόεδρο των Ατλάντα Χοκς, Ντομινίκ Ουίλκινς.

Η διαδικασία των τρίποντων δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι περισσότεροι. Με παρόντες τους Βλάντο Σκεπάνοβιτς, Ντίλαν Πέιτζ, Χρήστο Χαρίση, Νίκο Χατζή, Κώστα Βασιλειάδη, πόσοι θα έδιναν πιθανότητες στον Δημήτρη Τσαρούχα. Κι όμως ο παίκτης του Ηλυσιακού έκανε την έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο.

Στην Πάτρα ήρθε η στιγμή για την ομάδα επίλεκτων του νότου, στον αγώνα των ελπίδων, να σημειώσει την πρώτη της νίκη. Ο βορράς είχε κάνει το 2/2 τα προηγούμενα χρόνια όμως το δίδυμο Γεωργαλλή, Περπέρογλου άλλαξε τις ισορροπίες και οδήγησε την ομάδα του νότου στη νίκη με 89-87.

13οAllstar3001196
fotodromio

ΒΟΡΡΑΣ: Καλαϊτζίδης 4, Μανωλόπουλος, Σφέικος, Κυρίτσης 16, Αποστολίδης 8 (1), Κορωνίδης 14 (4), Νικολούδης 6, Μαυροκεφαλίδης 19, Τριχόπουλος, Νεοφυτίδης 2, Χαριτόπουλος 18 (2).

ΝΟΤΟΣ: Ξανθόπουλος, Κουμπούρας, Κατράνας, Περπέρογλου 20 (4), Σακελλαρίου, Αγγελόπουλος 7, Γεωργαλλής 27 (5), Μαγκουνής 2, Παπανικολάου, Πρίντεζης 5, Μπουρούσης 14, Καϊμακόγλου 14 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε All Star Game

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …