Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: “Ίσως γίνω ο κορυφαίος του NBA κάποτε”
NBA

Αντετοκούνμπο: “Ίσως γίνω ο κορυφαίος του NBA κάποτε”

giannis antetokounmpo tucker

Το χθεσινό “συναπάντημα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Τζέιμς Χάρντεν έφερε -αναπόφευκτα- στην επιφάνεια την κουβέντα για το βραβείο του MVP, καθώς οι δύο σούπερ-σταρ αποτελούν τα μεγαλύτερα φαβορί. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ, όμως, φαίνεται πως έχει άλλες προτεραιότητες κι όχι την κορυφαία ατομική διάκριση του NBA, όσον αφορά την κανονική περίοδο!

“Το μόνο που με νοιάζει είναι να νικάω. Γνωρίζω ότι, με το να κάνω ό,τι χρειάζεται για να βοηθάω τους συμπαίκτες μου αλλά και με το να προσπαθώ όσο περισσότερο γίνεται πάνω στο παρκέ, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους”, ανέφερε ο Αντετοκούνμπο αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα των Μπακς μέσα στο Χιούστον.

Ο Αντετοκούνμπο έχει μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν, με 26.6 πόντους, 12.8 ριμπάουντ κι 6 ασίστ ανά αγώνα, συνδυάζοντας την επιθετική του υπερδύναμη με τα εξαιρετικά του κατορθώματα στην άμυνα. Όλα αυτά ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς φιγουράρουν στην κορυφή του NBA με ρεκόρ 29-11!

Τα εγκωμιαστικά σχόλια προς τον Αντετοκούνμπο έρχονται από πάσα κατεύθυνση, με τον προπονητή των Ρόκετς, Μάικ Ντ’Αντόνι να δηλώνει: “Ο τύπος αυτός δεν είναι… νορμάλ. Έχει ύψος 2.12 (7-footer) αλλά διαθέτει τέτοιον έλεγχο του σώματός του… Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και πρέπει να είναι στη συζήτηση για τον MVP, αν κι έχουμε πολύ μπάσκετ να παίξουμε ακόμα”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, βέβαια, ότι οι συμπαίκτες του Γιάννη τον θαυμάζουν απεριόριστα. Ο σέντερ των Μπακς, Μπρουκ Λόπεζ θεωρεί, μάλιστα, ότι ο Αντετοκούνμπο είναι “ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη“, κάτι που υπερισχύει σαν άποψη στα αποδυτήρια της ομάδας!

Ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο, από την άλλη, αφού αποκάλεσε τον Λόπεζ ως τον κορυφαίο θαυμαστή του, ανέφερε: ” Ξέρω ότι ίσως κάποια μέρα συμβεί να είμαι ο κορυφαίος παίκτης του NBA. Δεν ξέρω αν έχω ήδη φθάσει σε τέτοιο επίπεδο αλλά θα κάνω τα πάντα για αυτό, διότι αυτό θέλω να γίνω”.

Πηγή: http://www.espn.com/nba/story/_/id/25725726/giannis-antetokounmpo-milwaukee-bucks-brushes-mvp-talk-know-there-yet

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…