Κεντρική NBA 61 πόντοι για τον Χάρντεν μέσα στη Νέα Υόρκη! (vid)

61 πόντοι για τον Χάρντεν μέσα στη Νέα Υόρκη! (vid)

harden 2

Ο “άρχοντας” του παιχνιδιού “ένας-εναντίον-ενός”, η απόλυτη κεφαλή των Χιούστον Ρόκετς, ο παίκτης που έχει καταστρέψει τη στατιστική υπηρεσία, “χτύπησε” με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Ο Τζέιμς Χάρντεν υποχρέωσε τους Νιου Γιορκ Νικς να κάνουν μια βαθιά υπόκλιση στο μεγαλείο του, καθώς ο “Beard” έγινε ακόμη ένας σούπερ-σταρ που εμπνεύστηκε από την ατμόσφαιρα του Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας!

Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν σημείωσε μια από τις πιο “εξωγήινες” στατιστικές γραμμές των τελευταίων ετών, με 61 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας το Χιούστον σε μια δύσκολη νίκη με 117-113! Η φράση “one-man show” φαντάζει ελλιπής μπροστά στον τρόπο, με τον οποίο κυριάρχησε πάνω στο παρκέ, με τον εν ενεργεία MVP να έχει συνολικά 12/18 δίποντα, μόλις 5/20 τρίποντα αλλά και 22/25 βολές!

Επίσης, ο Χάρντεν ήταν αυτός που “καθάρισε” τη νίκη στο φινάλε, ολοκληρώνοντας το κλέψιμο του Έρικ Γκόρντον και φεύγοντας μόνος του στον αιφνιδιασμό. Το κλασικό, δυναμικό tomahawk με το αριστερό χέρι αποτέλεσε φυσική συνέχεια στην εν λόγω φάση.

Αυτή ήταν η 3η φορά στα τελευταία 5 ματς που ο Χάρντεν σκοράρει +50 πόντους, η 2η φορά που ξεπερνά τους 60 πόντους στην καριέρα του, καθώς και το 21ο συναπτό παιχνίδι με +30 πόντους, έχοντας την 4η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών! Ακόμη, οι 36.3 πόντοι ανά αγώνα τη φετινή σεζόν αποτελούν την top επίδοση της λίγκας, όσον αφορά τα τελευταία 32 χρόνια, από την εποχή που ο Μάικλ Τζόρνταν φόρτωνε τα καλάθια με 37.1 πόντους σε κάθε ματς!

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Χάρντεν δεν δέχθηκε ούτε μία ασίστ από τους συμπαίκτες του, με όλα τα καλάθια του να προέρχονται από προσωπικές ενέργειες μετά από ντρίμπλα. Το step-back με το δεξί πόδι είχε την τιμητική του, όπως κι η εκμαίευση των φάουλ κοντά και μακριά από το καλάθι, καθώς και τα συνεχή drives από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οι διαθέσεις του έγιναν γνωστές από νωρίς, με 19 πόντους στην 1η περίοδο και 36 πόντους συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, με τους φίλους των Νικς να τον αποθεώνουν στα εύστοχα σουτ αλλά να τον αποδοκιμάζουν κάθε φορά που κέρδιζε φάουλ!

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=cAwyGmQEE0U

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…