Κεντρική NBA 57 πόντοι για τον “σεληνιασμένο” Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

57 πόντοι για τον “σεληνιασμένο” Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

james harden 1

Ο Τζέιμς Χάρντεν βρισκόταν σε δυσμενή θέση πριν από το ματς με τους Μέμφις Γκρίζλις. Η είδηση ότι ο Κλιντ Καπελά θα μείνει 4 με 6 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης είχε γνωστοποιηθεί μόλις λίγες ώρες πριν, συμπληρώνοντας την “πολυτελή” λίστα τραυματιών του Χιούστον. Ο “Beard” θα ήταν υποχρεωμένος να τραβήξει τους Ρόκετς προς τη νίκη δίχως τους 3 καλύτερους συμπαίκτες του (Πολ, Καπελά, Γκόρντον) ενώ, οι “φωνές” ότι τα πόδια του αρχίζουν και γίνονται “βαριά” από την κούραση είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους μετά την ιστορικά κακή παρουσία του με 1/17 τρίποντα κόντρα στο Ορλάντο.

Ο απόλυτος ηγέτης των Χιούστον Ρόκετς, όμως, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…

Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν φόρτωσε το καλάθι των Γκρίζλις με 57 πόντους (!) κι οδήγησε τους γηπεδούχους σε μια εμφατική νίκη με 112-94, επαναφέροντάς τους στον δρόμο των επιτυχιών! Ο εν ενεργεία MVP είχε 11/18 δίποντα, 6/15 τρίποντα και 17/18 βολές σε 34 λεπτά συμμετοχής, με τον κόουτς, Μάικ Ντ’Αντόνι να τον περνάει στον πάγκο με 3:35 για τη λήξη του ματς, προκειμένου να γνωρίσει την απόλυτη αποθέωση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 17ο σερί ματς με +30 πόντους για τον Χάρντεν, σπάζοντας το ρεκόρ του Κόμπι Μπράιαντ από το 2003 κι έχοντας πλέον την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του NBA, από τότε που ενώθηκε με το ABA (σεζόν 1976-77)!

Σε ένα ρόστερ με πολύ “λεπτό” rotation και ελάχιστα σημεία αναφοράς στην επίθεση, ο Χάρντεν είχε ακόμα περισσότερο το ελεύθερο να δράσει. Οι Γκρίζλις επέλεξαν μονή κάλυψη στο πρώτο ημίχρονο, κόβοντας τον αριστερό διάδρομο αλλά ο “Beard” χρειαζόταν πολλά περισσότερα από αυτό, προκειμένου να αναχαιτιστεί. Με πολλαπλά step-backs, διεισδύσεις με ανοικτό και μισό γήπεδο αλλά και κερδισμένα φάουλ στο τρίποντο, ο Χάρντεν είχε ήδη φθάσει στους 36 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, θέτοντας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της ομάδας!

Στην 3η περίοδο, βέβαια, ο Χάρντεν δεν ήταν μόνος του, με τους συμπαίκτες του να έχουν 7/11 τρίποντα και να ανταποκρίνονται στο γεγονός ότι ο σούπερ-σταρ συμπαίκτης τους δεχόταν μόνιμα νταμπλ-τιμ. Από ένα σημείο και μετά, όμως, ο Χάρντεν άρχισε ξανά να “αναπνέει”, με αποκορύφωμα το τρίποντο που πέτυχε με 4:43 για το τέλος, κερδίζοντας και το φάουλ.

Τα highlights του 57άρη Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=h7rn1QgicAw

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…