Κεντρική Γ' Εθνική Τσεσμετζής: “Συγχαρητήρια στους παίκτες, μπορούν να ακολουθήσουν την αμυντική φιλοσοφία”

Τσεσμετζής: “Συγχαρητήρια στους παίκτες, μπορούν να ακολουθήσουν την αμυντική φιλοσοφία”

tsesmetzis giannis

Για την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Μακαμπή αλλά και για την εξαιρετική αμυντική παρουσία του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο παιχνίδι της Κυριακής (09/12) μίλησε στο mgskapollon.gr ο Γιάννης Τσεσμετζής. Αρχικά ο έμπειρος κόουτς δήλωσε: “Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να ακολουθήσουν μια φιλοσοφία η οποία δίνει έμφαση στην άμυνα. Το έκαναν πράξη αυτό… Περιόρισαν στα ατού της Μακαμπή η οποία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της Μακαμπή αλλά και στον προπονητή της.

Οι δικοί μας παίκτες έδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Βέβαια, θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση σε αυτά που κάνουμε και σε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Θέλουμε δουλειά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

Συνεχίζοντας, ο έμπειρος κόουτς σχολίασε τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής τονίζοντας πως κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος. “Είδαμε τα αποτελέσματα τα χθεσινά. Θεωρητικά και μέσα σε εισαγωγικά υπήρξαν εκπλήξεις, δίχως να θέλω να υποτιμήσω ούτε αυτούς που νίκησαν, ούτε αυτούς που έχασαν. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ένα καλό παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι -όσοι ασχολούμαστε ενεργά με την κατηγορία και με αυτόν τον όμιλο- ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για να κερδηθεί. Θέλει πολλή δουλειά…”, υπογράμμισε ο Τσεσμετζής.

Στις προπονήσεις του Απόλλωνα Καλαμαριάς δίνεται τεράστιο βάρος στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή… Η ομάδα του Γιάννη Τσεσμετζή στους τελευταίους δύο αγώνες έχει παθητικό 59 πόντους μέσο όρο (σ.σ. στην κανονική διάρκεια και όχι συμπεριλαμβανομένης της παράτασης με τον Ζέφυρο) ενώ στους προηγούμενους έξι αγώνες πρωταθλήματος είχε παθητικό 79,3 πόντους μέσο όρο!

Με αφορμή αυτή την τεράστια μείωση των 20,3 πόντων όσον αφορά τον μέσο όρο του παθητικού της ομάδας, ο έμπειρος κόουτς ανέφερε: “Με τον τρόπο δουλειάς όλου του προπονητικού τιμ αλλά και με την προσπάθεια των παιδιών, ήδη έχει γίνει αντιληπτό ότι με μεγαλύτερη προσπάθεια και έμφαση στο αμυντικό κομμάτι -επειδή η ομάδα επιθετικά έχει ταλέντο- τα θετικά θα είναι πάρα πολλά.

Είναι σημαντικά αυτά που μπορεί να κερδίσει η ομάδα από την βελτίωση των αμυντικών της προσανατολισμών καθεμία αγωνιστική και αλλάζοντας την φιλοσοφία από περισσότερο επιθετική σε περισσότερο αμυντική, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα. Όλα αυτά θα αποτελέσουν εχέγγυο για το μέλλον για να υπάρχουν μακροπρόθεσμα οφέλη. Και αυτό που αισθάνομαι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι πως το ευχαριστιούνται και οι παίκτες περισσότερο…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…