Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Τρέχοντας “έγραψε” ιστορία ο Ολυμπιακός

Τρέχοντας “έγραψε” ιστορία ο Ολυμπιακός

Olympiakos toupane

Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολη νίκη κόντρα στο Κολοσσό, με τους “ερυθρόλευκους” να σημειώνουν ρεκόρ πόντων στον αιφνιδιασμό για την φετινή σεζόν και τον Δημήτρη Μαυροειδή να φτάνει παράλληλα στα 1.300 ριμπάουντ στην Basket League. Ο ΕΣΑΚΕ ετοίμασε ένα θέμα με τα στατιστικά και τα ρεκόρ που προέκυψαν από την αναμέτρηση και μας τα παρουσίασε.

Αναλυτικά:

“Το σκορ από αιφνιδιασμούς έκανε πιο εύκολο το έργο του Ολυμπιακού στη Ρόδο αφού σημείωσε 34 πόντους με αυτόν τον τρόπο, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 32 που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στα υπόλοιπα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του είχε αθροιστικά 41 πόντους στο transition παιχνίδι μετρώντας οχτώ με την Κύμη, 11 με τον Άρη και 22 με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει σημειώσει συνολικά 126 πόντους από αιφνιδιασμούς στις εννιά αγωνιστικές, παίρνοντας δηλαδή κατά μέσο όρο 14 πόντους ενώ πέρσι είχε 9,69 στην κανονική περίοδο μετρώντας 127 πόντους εντός (9,77) και 125 εκτός έδρας (9,61).

Ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη του σε μονοψήφιο αριθμό για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα έχοντας εννιά. Λιγότερα είχε μόνο απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo (5).

Σε ατομικό επίπεδο…

*Με τις τρεις ασίστ που είχε στο “Βενετόκλειο”, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τις 663 στην κατηγορία και προσπερνώντας τον Λευτέρη Κακιούση (661) έγινε ο 21ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ, ξεπέρασε τα 700 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Τους 600 πόντους ξεπέρασε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχε χθες 14.

*“Γεμάτη” στατιστική είχε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 16 πόντους, τέσσερις ασίστ αλλά και πέντε ριμπάουντ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ στη σεζόν αφού είχε τέσσερα κόντρα στον Πανιώνιο.

*Το ίδιο και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε τρεις τελικές πάσες κόντρα στον Πανιώνιο.

Τα 1.300 ριμπάουντ του Μαυροειδή

 Ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύο ρακέτες φτάνοντας στο δεύτερο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ μετά από εκείνο που είχε στο ματς με την Κύμη (22π, 13ρ.). Ο διεθνής σέντερ έφτασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας τους Σον Έβανς και Μίλαν Μιλόσεβιτς πίσω από τον Κρις Χόρτον.

Σε ομαδικό επίπεδο ο Κολοσσός H Hotels είναι στην 3η θέση με τρία “double-double” πίσω από την Κύμη και το Λαύριο Aegean Cargo που έχουν από τέσσερα.

Με τα 11 ριμπάουντ που είχε χθες, ο διεθνής σέντερ έγινε ο 25ος στην ιστορία της Betshop Basket League που έφτασε τα 1.300.

Παράλληλα με την 282η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Περικλή Δορκοφίκη κι ανέβηκε στην 53η θέση της αντίστοιχης λίστας ενώ με τα πέντε εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 732 κι ανέβηκε στην 33η θέση αυτής της λίστας, προσπερνώντας τον Παναγιώτη Φασούλα που ως προς αυτήν την περίοδο του ελληνικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) είχε 731.

*Ο Στίβι Μπράουνινγκ βελτίωσε την καλύτερη ατομική επίδοση του στις ασίστ μοιράζοντας έξι. Είχε από τέσσερις στα ματς με την Κύμη και τον Πανιώνιο.

Σε ομαδικό επίπεδο, ο Κολοσσός H Hotels έμεινε για τρίτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό λαθών. Είχε εννιά όπως και στα παιχνίδια με τον Άρη και τον Ήφαιστο.

*Στα 60 παιχνίδια που έγιναν μέχρι σήμερα στη φετινή Betshop Basket League, μόνο έξι φορές υπήρξε ομάδα χωρίς τάπα. Στις τρεις ήταν ο Κολοσσός H Hotels αφού κανείς παίκτης του δεν έκοψε αντίπαλο σουτ χθες αλλά και στα ματς με τον Άρη και τον Πανιώνιο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…