Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το σχόλιο του Σφαιρόπουλου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Το σχόλιο του Σφαιρόπουλου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

sfairopoulos

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην εκπομπή “Goal Χωρίς Σύνορα” αφού πρώτα μίλησε για τις πρώτες του εμπειρίες ως προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην συνεχεία αναφέρθηκε στην πορεία τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μέχρι στιγμής στην Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

Για τις πρώτες ημέρες στην ομάδα: “Σίγουρα είναι μία περίοδος προσαρμογής για εμένα και την ομάδα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο οργανισμός. Η ζωή στο Τελ Αβίβ είναι ωραία αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις “τρέχουν” και προτεραιότητα έχει να φτιάξουμε την ομάδα. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση του κόσμο. Εδώ στην Μακάμπι καταλαβαίνει το μπάσκετ και ξέρει να αναγνωρίζει”

Για το σύνθημα του ονόματός του: “Είναι πολύ νωρίς να πανηγυρίζουμε. Ήταν μία εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα. Μου είπαν ότι είχαμε να κερδίσουμε 10 μήνες εντός έδρας. Για εμένα σημαντικό είναι πως οι παίκτες ανταποκρίνονται. Πιστεύω το υλικό. Στόχος είναι να λειτουργούμε πιο ομαδικά σύμφωνα με την δική μου φιλοσοφία”.

Για το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ: “Πρέπει ο προπονητής να προσαρμόζεται. Έχουμε ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αθλητική. Εγώ πρέπει να μπορέσω να εκμεταλλευτώ τα θετικά στοιχεία κάθε παίκτη. Θέλουμε να βάλουμε το ταλέντο και την αθλητικότητα σε κανόνες για να αποδώσουν σε σωστό τρόπο. Να παίξουμε ομάδικα χωρίς αν περιορίσουμε το ταλέντο των παικτών”.

Για την Euroleaue: “Φέτος υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες. Είναι 2-3 ομάδες στην κορυφή, 2-3 ομάδες που χωρίς να θέλω να τις μειώσω βρίσκονται χαμηλά. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Περιμένω σκληρή μάχη για τα πλέι οφ και το πλεονέκτημα έδρας, αυτό κάνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα”.

Για τους δύο «αιώνιους»: “Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Οι παίκτες καταλαβαίνουν την φιλοσοφία του Μπλατ και όσο περνάει ο καιρός θα παίζουν καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που μπορεί. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο χρόνος θα βοηθήσει και τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει κυρίως αυτό που συμβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια για να αρχίσει να κερδίζει και να μπει σε διαφορετικό μομέντουμ. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες”.

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής: “Στην φιλοσοφία μου είναι καλό να αλλάζει παίκτες στην χρονιά εκτός αν υπάρχει τραυματισμός. Δεν υπάρχουν παίκτες για αυτό το επίπεδο. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον ικανό να αλλάξει την ομάδα και να ταιριάξει στην φιλοσοφία. Ο κόσμος θέλει παίκτες αλλά αυτό είναι δύσκολο. Τα τεχνικά επιτελεία εξετάζουν ενδελεχώς την αγορά για το καλύτερο δυνατό”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…