Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σαρικόπουλος: “Θρύλος στο κολεγιακό μπάσκετ ο Πιτίνο”

Σαρικόπουλος: “Θρύλος στο κολεγιακό μπάσκετ ο Πιτίνο”

sarikopoulos 1

Συνέντευξη παραχώρησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος και μίλησε για τη ζωή του στη Λευκορωσία. Αναφέρθηκε επίσης στον Ρικ Πιτίνο και στις αλλαγές που θα κάνει στον Παναθηναϊκό, ενώ στάθηκε και στο παιχνίδι των “πρασίνων” με την ΤΣΣΚΑ, όπως και στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Νταρουσάφακα,

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Ρ/Σ “ΣΠΟΡ FM 94,6”:

Για την πορεία του στην Τσμόκι Μινσκ: “Είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχει ανταγωνισμός και ομάδες-εκπλήξεις. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ σοβαρό. Η ζωή είναι πολύ διαφορετική, αλλά αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό, είμαι χαρούμενος. Πιο δύσκολο ήταν να προσαρμοστώ στην κουλτούρα των ανθρώπων και να αφομοιώσω τη νοοτροπία του προπονητή.

Είμαι ικανοποιημένος από την προσωπική μου παρουσία. Η ομάδα θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, αλλά ήμασταν άτυχοι με τις αλλαγές Αμερικανών. Παίζουμε όμως καλά και νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουμε. Είμαστε εντός στόχων, που είναι να μπούμε στα πλέι-οφ”. 

Για την ΤΣΣΚΑ: “Είναι υπερπλήρης ομάδα. Είναι επικίνδυνη σε κάθε θέση. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, αλλά δεν βοηθάει και να τους σεβαστείς υπέρμετρα. Όλοι ξέρουν το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ. Νομίζω ότι τη χαρακτηρίζει η επιθετική πολυφωνία. Μπορεί να βρει πόντους από παντού. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε παίκτες, όλοι μπορούν να βάλουν από 20 πόντους στην καλή τους βραδιά. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιορίσει τα γκαρντ και να ρίξει τον ρυθμό”.

Για τον Πιτίνο και τις αλλαγές που πιστεύει ότι θα κάνει στον Παναθηναϊκό:“Ό,τι και να πούμε για τον Πιτίνο είναι λίγο. Μιλάμε για ένα θρύλο στο κολεγιακό μπάσκετ, ένα τοτέμ. Στην Αμερική τον έχουν θεό. Είμαι περίεργος να δω πώς θα ανταπεξέλθει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, γιατί το πείραμα της Τορίνο με τον Λάρι Μπράουν δεν απέδωσε. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Αυτό που θα δούμε σε πρώτη φάση θα είναι την ομάδα να βγάζει περισσότερη ενέργεια και στην άμυνα σε βάθος χρόνου θα δούμε full court press, κάτι που εφάρμοζε στο Λούιβιλ. Θα χρησιμοποιεί παίκτες με την απαραίτητη ενέργεια και σίγουρα ο Θανάσης είναι ένας τέτοιος παίκτης.

Η επίθεση θέλει χρόνο, στην άμυνα μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα αλλαγές. Τα στοιχεία με τα οποία θα παλέψει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα είναι η ενέργεια και η πιο επιθετική άμυνα, έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου”.

Για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Νταρουσάφακα: “Έτσι όπως έπαιζε ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, ήταν εκτός προγράμματος ήττα. Ήταν σε πολύ καλό momentum, αλλά η Ευρωλίγκα είναι έτσι. Σε κάθε αγωνιστική μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταπεξέλθει και παραμένει τέταρτος. Επειδή είναι μια ομάδα με πολλές αλλαγές παικτών και προπονητή και βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες μεταπτώσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…