Κεντρική Διεθνή “Τεράστια και σημαντική νίκη”

“Τεράστια και σημαντική νίκη”

xrisikopoulos paok 1

Σε δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μετά την νίκη επί της Βενέτσια, αρχικά στάθηκε στο θετικό αποτέλεσμα της ομάδας του και στο σερί νικών που διατηρεί, ενώ στην συνέχεια θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

“Τεράστια και σημαντική νίκη απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα με ποιότητα. Η Βενέτσια είναι ένας μεγάλος οργανισμός και γι’ αυτό δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια και στον κόσμο για την υποστήριξη. Η Βενέτσια παίζει με πολλά τρίποντα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κάναμε εξαιρετική δουλειά απέναντι σε μια αθλητική ομάδα. Πέραν του Βίντμαρ και του Ουάτ, έχει παίκτες με ποιότητα όπως ο Ουάσινγκτον που είναι εκτός ρόστερ ουσιαστικά.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μόνο τέσσερα λάθη και λίγα χαμένα ριμπάουντ. Στο δεύτερο είχαμε πτώση στην απόδοση μας αλλά δεν τα παρατήσαμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η επιθετικότητα στην άμυνα και η βοήθεια του κόσμου μας οδήγησαν στη νίκη”, είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Χρυσικόπουλο που πήρε προσπάθειες κοντά στο καλάθι: “Είχαμε στόχο να εκμεταλλευτούμε την άμυνα του Ντέι στο χαμηλό ποστ. Ο Λίνος έκανε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο αλλά ειδικά σε ένα σημείο στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν καθοριστικός και στην αρχή και στο τέλος, αφού μας έδωσε ηρεμία και ανάσες”.

Για το μικρό rotation: “Ο Τέπιτς είχε πρόβλημα από την Τρίτη. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, μπήκε αλλά δεν ήταν έτοιμος κι έτσι δεν ρισκάραμε παραπάνω. Οι υπόλοιποι πλην του Πόουπ είχαν χρόνο συμμετοχής. Είναι όλοι χρήσιμοι και σημαντικοί. Πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι και πειθαρχημένοι ώστε στον χρόνο που τους ζητηθεί να κάνουν ό,τι μπορούν”.

Για την προοπτική του ΠΑΟΚ μετά τις δύο νίκες με Τενερίφη και Βενέτσια: “Είναι ισορροπημένος όμιλος, υπάρχουν έξι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση. Οι δύο αυτές ομάδες είναι πολύ ποιοτικές. Εμείς έχουμε να αντιπαρατάξουμε την τεράστια προσπάθεια. Πρέπει να παίζουμε όλα τα παιχνίδια στο όριό μας και λίγο παραπάνω. Οταν το κάνουμε, σημειώνουμε τέτοιες νίκες. Κρατάμε αυτές τις νίκες αλλά όλα τα ματς είναι σημαντικά. Δεν λέει κάτι το 5-3. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γυρίσει ανάποδα. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Δεν έχουμε την ποιότητα παίζοντας στο 70% να κάνουμε μεγάλες νίκες. Δεν παίξαμε στο 100% στην τρίτη περίοδο και έγινε επιμέρους σκορ 9-22. Όσο παίζουμε στο 100% μπορούμε να φτάνουμε στο αποτέλεσμα”.

Για το αν μπορεί να βοηθήσει ο Πόουπ: “Η αθλητικότητα είναι το δεύτερο κυρίαρχο στοιχείο του μπάσκετ, γι’ αυτό τον επιλέξαμε. Υπάρχουν όμως η τακτική και η συγκέντρωση, στα οποία δεν είναι έτοιμος για να βοηθήσει. Παραμένει ένα ερωτηματικό αναπάντητο αν μπορεί να μας βοηθήσει. Προσπαθεί αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν είναι έτοιμος να δώσει αυτά που θέλουμε”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …