Κεντρική NBA “Πολυβόλο” ο Κάρι, βρίσκουν ξανά ρυθμό οι Γουόριορς! (vids)
NBA

“Πολυβόλο” ο Κάρι, βρίσκουν ξανά ρυθμό οι Γουόριορς! (vids)

Κάρι

Ο εξωφρενικά αποδοτικός εαυτός του Στεφ Κάρι έκανε ξανά την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στη χθεσινή νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 116-108. Ο ιθύνων νους των “dubs” βρέθηκε και πάλι στη ζώνη του “λυκόφωτος”, η οποία τείνει να γίνει νόρμα για εκείνον και κάπως έτσι, οι πρωταθλητές πέτυχαν την 4η σερί νίκη τους, αναβαθμίζοντας την εικόνα τους από την επιστροφή του “human torch” κι έπειτα.

Ειδικότερα, ο Κάρι ολοκλήρωσε το ματς με 38 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα και τρομερά ποσοστά ευστοχίας. 5/9 δίποντα, 7/14 τρίποντα και 7/7 βολές έγραψε το “κοντέρ”, με τον Στεφ να σκοράρει +6 τρίποντα για φορά σε 17 ματς φέτος ενώ έφθασε τις 7 “βόμβες” για 5ο παιχνίδι.

Με αυτή την επίδοση, ο Κάρι έχει πλέον 30.1 πόντους ανά αγώνα, 5.2 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ, με 51.3% στα σουτ εντός πεδιάς, 50% στα τρίποντα και 93.8% στις βολές! Παρότι έχει χάσει σχεδόν τα μισά ματς της σεζόν, είναι πρώτος σε εύστοχα τρίποντα με 91, ισοβαθμώντας με τον Τζέιμς Χάρντεν, μπορεί να γίνει ο 1ος παίκτης στην ιστορία με shooting ποσοστά της τάξεως του 50/50/90 κι όλα αυτά ενώ ευστοχεί σε 5.4 τρίποντα ανά παιχνίδι, κάτι παντελώς αδιανόητο κι ανεπανάληπτο!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρι έχει πλέον το κορυφαίο ποσοστό ελεύθερων βολών στην ιστορία του NBA, ξεπερνώντας τον Στιβ Νας! Ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών έχει πετύχει 2.347/2.595 βολές, ποσοστό που ανέρχεται στο 90.44%, ξεπερνώντας το αντίστοιχο του Νας, το οποίο έφθασε στο 90.43%! Το αν θα το διατηρήσει, βέβαια, μένει να αποδειχθεί στο υπόλοιπο της καριέρας του (πηγή: Reddit).

Τα highlights του Κάρι

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…