Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε μεταγραφή”

“Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε μεταγραφή”

banki

Η ΑΕΚ πήρε ακόμη μία νίκη κόντρα στο Λαύριο και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί της. Ο Λούκα Μπάνκι αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά της Ένωσης και τόνισε ότι δεν θα βιαστούν να κάνουν κάποια προσθήκη.

Αναλυτικά:

“Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι το να ανανεώσουμε την ενέργεια της ομάδας δεν ήταν εύκολο. Ήταν ένα παιχνίδι μετά από μια σειρά παιχνιδιών. Προσπαθούμε να χτίσουμε την ταυτότητά μας και να έχουμε καλύτερη συνέχεια στο παρκέ. Όπως είδατε στη Θεσσαλονίκη και στην Ιερουσαλήμ έχουμε πολλές εναλλαγές. Ψάχνουμε για σταθερότητα ως ομάδα για 40 λεπτά. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η ομάδα δυσκολεύτηκε να έχει συνέχεια στο γήπεδο”.

 

Το Λαύριο προσέγγισε τον αγώνα πολύ καλά και από την δική μας πλευρά έχουμε απαιτήσεις από την ομάδα. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος γιατί το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου είναι απαιτητικό, το επίπεδο των αντιπάλων είναι υψηλό και πρέπει να πιστέψουμε πως κάθε προπόνηση, κάθε στιγμή θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο και το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν, το οποίο  έρχεται.

Είναι καλό που γυρίσαμε το παιχνίδι και δείξαμε καλή ποιότητα στην επίθεση, παρότι αρχίσαμε νωθρά στην επίθεση. Προχωράμε μπροστά και εστιάζουμε στη Νίμπουρκ. Τώρα είμαστε σε ένα σημείο στο Champions League που θα αρχίσουν παιχνίδια καθοριστικά. Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν κάθε παιχνίδι για να παραμείνουν στη διοργάνωση.

Ξέρουμε το στυλ των ομάδων που έχουν απομείνει, ξέρουμε τα συστήματά τους, μοναδικά στυλ κάποιες φορές και θα δυσκολέψουν την ομάδα. Αν δεν έχουμε τη σωστή προσέγγιση στους αγώνες που έρχονται θα κάνουμε δύσκολη τη δουλειά μας. Τώρα τα ρεκόρ μας και η θέση μας στον όμιλο θα κάνουν τους αντιπάλους μας να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε τον κόσμο στο πλάι μας, ο οποίος δείχνει πόσο αγαπάει την ομάδα και είναι η ώρα να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο”.

Για τους Έλληνες παίκτες: Όλοι είναι Έλληνες παίκτες και είναι δύσκολο να τους αναπληρώσεις. Η αγορά των Ελλήνων είναι περιορισμένη. Ο Χάρης προπονήθηκε με την ομάδα, ήταν ικανός να βοηθήσει την ομάδα. Ο Γιαννόπουλος μπορούσε να βοηθήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως έπρεπε να πάρει ευκαιρίες και ο Ρογκαβόπουλος. Αξίζει ευκαιρίες και ήθελα να τις δώσω. Οι άλλοι 2 τραυματισμοί είναι σοβαροί κα θέλουν χρόνο για να γίνουν καλά. Η ομάδα έχει δείξει πως έχει βάθος και δεν χρειάζεται να βιαστούμε για να πάρουμε παίκτες, απλώς για να πάρουμε.

Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Δεν θα βιαστούμε για κάποια κίνηση. Η ομάδα είναι στην κατάσταση να παίξει μέχρι και 3 παιχνίδια την εβδομάδα. Η δουλειά μας είναι σύντομη και έχει πολύ παιχνίδι μυαλού. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι μυαλού. Έχουμε τους παίκτες να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Είμαστε κινητοποιημένοι, όπως και οι αντίπαλοί μας και θέλουμε να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στην προπόνηση.

Έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Τον Ιανουάριο παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται ειδική προετοιμασία για να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι το να προσεγγίσεις παιχνίδια που δεν είναι κινητοποιημένος είναι εύκολο να σε φέρουν προ εκπλήξεως. Πόσο μάλλον όταν έχεις ένα σερί νικών. Η νοοτροπία των ανθρώπων είναι να χαλαρώνουν όταν νικούν. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να δείχνεις την ίδια διάθεση και προσοχή.

Εγώ θέλω η ομάδα να έχει την ίδια νοοτροπία. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτοί πρέπει να παίξουν μπάσκετ, εγώ να ηγηθώ και να τους πιέσω να ξεφύγουν από τα όριά τους. Όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μικρό βαθμό δυνατοτήτων σε σχέση με αυτό που μπορούν. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να δείξουμε μια διαφορετική εικόνα του ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Γι αυτό ζήτησα και επιθυμώ μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο. Και οι οπαδοί και οι παίκτες πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα.

Όταν μίλησα για ενέργεια δεν το είπα επειδή μας λείπει, αλλά επειδή συνδέεται με το μυαλό. Ο χειρότερος εχθρός μου είναι να χάσουν τη συγκέντρωσή τους γι αυτό το λόγο. Γι αυτό και είδα την ομάδα στην αρχή να χάνει τη συγκέντρωσή της και να κάνει λάθη. Χάναμε ριμπάουντ και κατοχές και αυτό ήταν σημάδι πως δεν ήμασταν΄έτοιμοι, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο και αυτό ήταν σημαντικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…