Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό με έναν παίκτη”

“Δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό με έναν παίκτη”

paokbasket

Ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικός κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά τελικά ηττήθηκε από τους “ερυθρόλευκους” στην Πυλαία. Ο Γκος ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του “Δικεφάλου του Βορρά”, αλλά όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό με έναν παίκτη.

Αναλυτικά:

“Είναι δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια, δώσαμε την ενέργειά μας, ήμασταν ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια. Εμείς δυστυχώς σε κάποια σημεία χάσαμε τις αμυντικές μας αρχές και τους δώσαμε το δικαίωμα να σκοράρουν σε κρίσιμες στιγμές και να μη βρούμε στον τέλος τον τρόπο να φτάσουμε στη νίκη. Ένα κομμάτι είναι τα ριμπάουντ και οι δεύτερες επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ελέγξαμε μέχρι το 30’ αυτό το κομμάτι, αλλά στο κρίσιμο σημείο κάναμε λάθη συνεργασιών που προέρχονται από έλλειψη συγκέντρωσης. Συνολικά όμως τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια”.

Για το γεγονός ότι ο Γκος ήταν άποντος στο δεύτερο μέρος: “Όταν ο ηγέτης δεν σκοράρει σημαίνει καλή προσαρμογή από τον αντίπαλο, αλλά και προϋποθέσεις για τους υπόλοιπους. Είναι σημαντικό, αλλά για μένα το σημαντικότερο ήταν η άμυνα και οι δεύτερες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Αν εκεί ελέγχαμε το παιχνίδι, αυτό θα είχε διαφορετική κατάληξη. Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό με έναν παίκτη. Χάσαμε βολές, ελεύθερα σουτ ή με πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σκληροί και συγκεντρωμένοι στο κομμάτι των συνεργασιών στην άμυνα”.

Για το αν τον προβληματίζει ότι δεν βρέθηκε άλλος ηγέτης: “Δεν με προβληματίζουν τα αγωνιστικά κομμάτια της ομάδας. Είμαστε σε καλό επίπεδο με αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Εύχομαι να λύσουμε άλλα πιο σημαντικά θέματα”.

Για την απουσία του τραυματία Ντάριους Γκάρετ: “Η απουσία του σε συνδυασμό με το ότι ο Μαργαρίτης επέστρεψε μετά από καιρό έπαιξαν ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει πιο μεγάλα κορμιά και αθλητικούς παίκτες. Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι”.

Για τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ και πρέπει να λυθούν: “Δεν πετάω το μπαλάκι αλλού. Είμαστε μια ομάδα όπου ο ένας στηρίζει τον άλλον. Το αγωνιστικό έχει να κάνει με παίκτες, προπονητές και όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα. Δεν θέλω να επανέλθω, τα έχω ξαναπεί. Η δουλειά μου είναι το μπάσκετ. Θεωρώ ότι το αγωνιστικό κομμάτι είμαστε σε θέση να πετύχουμε περισσότερα πράγματα έχοντας πετύχει ήδη 10 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια. Πρέπει να ισορροπήσουμε την κατάσταση αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά για να δουλεύουν οι παίκτες απερίσκεπτοι”.

Όταν του μετέφεραν τα όσα είπε ο Μπλατ γι’ αυτόν σχολίασε: “Είναι ευχάριστο να λέει καλά λόγια για σένα ένας προπονητής του διαμετρήματος του Ντέιβιντ Μπλατ και της ποιότητάς του ως άνθρωπος. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι”.

Όσο για τον Άη Βασίλη; “Στις 3 Νοεμβρίου είχα πει ότι περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη. Θέλω όλοι μαζί να παραμείνουμε ενωμένοι στο πλάνο και να πετύχουμε τους βασικούς στόχους. Να είμαστε υγιείς και συνεπείς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν εδώ, για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησε και χαιρόμαστε να παίζουμε μπροστά σε τέτοιο κόσμο”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …