Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: Η ομιλία στο ημίχρονο, ο Παππάς και οι Κάρι-Ντουράντ

Πιτίνο: Η ομιλία στο ημίχρονο, ο Παππάς και οι Κάρι-Ντουράντ

4667586

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός κόντρα στον Προμηθέα, αλλά με ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Ρικ Πιτίνο μετά το ματς ανέφερε τι είπε στους παίκτες του στην ανάπαυλα, ενώ τόνισε ότι είναι περήφανος για τον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά:

“Σήμερα παίξαμε έχοντας τον Νικ Καλάθη τραυματία. Εκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξει, καθώς ήταν χτυπημένος. Είμαι περήφανος για τον Νίκο Παππά, ο οποίος έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Πολλά χρόνια πριν, όταν ήμουν στους Νικς, είχαμε διαπιστώσει πως με 35 deflections σε κάθε παιχνίδι κερδίζεις το 90% του αγώνα και χάνεις μόνον όταν ο αντίπαλος έχει 60-65% στα τρίποντα. Στο προηγούμενο παιχνίδι που δώσαμε είχαμε 31 deflections που δεν είναι μεν τέλεια επίδοση, αλλά είναι καλή. Οι 5 περιοχές που πρέπει να δίνουμε έμφαση είναι τα deflections, τα κλεψίματα, τα κοψίματα, οι χαμένες μπάλες-recovery και το tip από πίσω. Μάθαμε πολλά απόψε. Αν και θυμίζω ότι παίξαμε 36 ώρες πριν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο α΄ ημίχρονο σήμερα είχαμε μόλις 5 deflections, τις λιγότερες στην καριέρα μου. Είπα στα παιδιά στο ημίχρονο ότι είναι μια ευκαιρία για να μάθουμε κάποια πράγματα.

Τους είπα στα αποδυτήρια ότι αν και είστε εξαιρετικοί στην επίθεση, ακόμη και ο Στεφ Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ δεν θα μπορούσαν να περάσουν από αυτήν την πόρτα. Βελτιώσαμε λοιπόν την άμυνά μας και φτάσαμε στο β΄ ημίχρονο στα 26 deflections. Στο α΄ ημίχρονο κάναμε μόλις 9 ασίστ και στο β΄ ημίχρονο 15. Το να πασάρουμε και το να παίξουμε άμυνα ήταν τα κλειδιά. Πρέπει να μαθαίνουμε πράγματα και όταν κερδίζουμε και κυρίως ότι η ήττα δεν είναι επιλογή.

Η ατμόσφαιρα και σήμερα μου θύμισε κάτι από το Κεντάκι. Εκανα μια βόλτα στην παραλία, είδα και τα χιονισμένα βουνά στην Πάτρα, όμως όταν με ρωτούν οι δικοί μου για την Ελλάδα έχω να πω τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Προ 5ετίας έγραψα το 5ο βιβλίο μου με τίτλο “Το Συμβόλαιο μιας ημέρας”. Το συμβόλαιο ενός παίκτη δεν ανανεώνεται από τον πρόεδρο μιας ομάδας, ούτε από τον general manager, αλλά από το πρόσωπο που κοιτάζεις στον καθρέφτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …