Κεντρική Basket League Άρης Παπαγεωργίου: “Ο Άρης έχει παράδοση συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες”

Παπαγεωργίου: “Ο Άρης έχει παράδοση συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες”

aimodosia 1

Eκτός των Νίκου Κουκουλιά (γιατρός του Άρη), Βαγγέλη Αγγέλου και Διαμαντή Σλαφτσάκη για την 4η Αιμοδοσία της ΚΑΕ μίλησε και ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΚΑΕ Άρης:

Με σημαντική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα (02/12) στο «Nick Galis Hall» η Tέταρτη Αιμοδοσία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, στο πλαίσιο της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργήσει η ομάδα μας. Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια ακόμη απόδειξη πως η προσφορά του ΑΡΗ, ως συλλόγου και ως ενός ζωντανού «κυττάρου» της κοινωνίας μας, δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά επεκτείνεται κι εκτός αυτού, περιλαμβάνοντας κοινωνικές δράσεις που έχουν ως στόχο να στηρίξουν και να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Παρόντες στην Αιμοδοσία που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν: ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χάρης Παπαγεωργίου, o General Manager, Θωμάς Ντούλης, ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι συνεργάτες του, Σάββας Καμπερίδης και Βαγγέλης Σπυρίδης, ο Team Manager, Αλέξανδρος Αναστασιάδης και αντιπροσωπεία της ομάδας μας, που αποτελούταν από τους Δημήτρη Βεργίνη, Διαμαντή Σλαφτσάκη, Boris Dallo, Δημήτρη Φλιώνη, Βασίλη Χρηστίδη και Στράτο Βουλγαρόπουλο. Οι περισσότεροι από τους παίκτες της ομάδας μας μάλιστα έδωσαν αίμα, συμμετέχοντας ενεργά στην Αιμοδοσία και προφέροντας στην Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργήσει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα (02/12) στο «Nick Galis Hall» βρέθηκε Εθελοντική ομάδα, από την οποία πέρασαν σχεδόν όλοι οι Αιμοδότες κι έγιναν Εθελοντές υποψήφιοι δότες μυελού των οστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν:

Χάρης Παπαγεωργίου (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΕ ΑΡΗΣ): «Ο ΑΡΗΣ είναι μια ιστορική ομάδα που πέρα από την αθλητική της προσφορά, έχει μεγάλη παράδοση συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες, δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια τέτοια δράση, είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται για τέταρτη φορά και τρίτη συνεχή χρονιά. Έχει καθιερωθεί πλέον κι έχει γίνει θεσμός κι αυτό που μας ικανοποιεί είναι πως συμμετέχουν ενεργά τα μέλη της ομάδας μας».

Νίκος Κουκουλιάς (Γιατρός ΚΑΕ ΑΡΗΣ): «Σήμερα (02/12) είναι η Τέταρτη Αιμοδοσία που διοργανώνει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Μπορώ να πω ότι έχουμε εγκαταστήσει ένα σύνολο αιμοδοτών, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στη συνείδηση του κόσμου. Θέλουμε να το βάλουμε στην κουλτούρα μας, θέλουμε να το κάνουμε συνήθειά μας και να το διοργανώνουμε μια-δυο φορές τον χρόνο. Έχουμε βήματα να κάνουμε μπροστά και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Αιμοδοτών και σε ό,τι αφορά τη γιορτή που θα πρέπει να αποτελεί αυτή η εκδήλωση. Έγινε κι ένα ακόμη μεγάλο βήμα σήμερα (02/12) για τον Εθελοντισμό. Εκτός από την Αιμοδοσία, όλοι σχεδόν οι Αιμοδότες έγιναν ταυτόχρονα Εθελοντές, υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας την προσπάθεια νοσημάτων του αίματος, όπως είναι η λευχαιμία και τα λεμφώματα. Επομένως, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή μέρα σήμερα για τον Εθελοντισμό, για την ομάδα μας και τον κόσμο. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, να γίνει θεσμός, να γίνει συνείδηση μας, να γίνει κουλτούρα μας.

Βλέπετε τη συμμετοχή από την ίδια την ομάδα, τους αθλητές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ζωντανό παράδειγμα από το αυτός που προτείνει και διοργανώνει, να συμμετέχει κιόλας. Οι αθλητές κάλεσαν τον κόσμο, οι ίδιοι μπήκαν μπροστά. Επιστρέφουν κάτι από την αγάπη του κόσμου στον κόσμο. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα υπάρξει συνέχεια.

Τα νούμερα δεν έχουν απαραίτητα κάποια ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που πραγματικά μπορείς, να κάνεις το καλύτερο απ’ αυτό που μπορείς. Όταν αυτό έχει μια συνέχεια, δηλαδή σιγά-σιγά μεγαλώνει σαν όγκος, μπορείς να ελπίζεις ότι αυτό το πράγμα θα πάρει άλλες διαστάσεις. Νομίζω ότι είναι απλά θέμα συνείδησης, γι’ αυτό το αναφέρω συνέχεια, γιατί αν μπει στην κουλτούρα μας, στο πιστεύω μας, αυτομάτως θα πάρει άλλες διαστάσεις και τα νούμερα και η συμμετοχή του κόσμου θα μεγαλώσουν πολύ.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι για τη δική σου ανάγκη, είναι για την ανάγκη των άλλων. Αλλά προφανώς όσοι γίνονται εθελοντές αιμοδότες, σε όποια στιγμή χρειαστούν κάτι, προφανώς έχουν μια άμεση προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους και των αναγκών της οικογένειας τους. Αυτό εξυπακούεται».

Βαγγέλης Αγγέλου (Προπονητής ΑΡΗ): «Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Εκφράζει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Και νομίζω και η ομάδα και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, είναι καλό να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο ΑΡΗΣ δεν είναι μόνο μπάσκετ. Και η ιστορία του και η απήχηση του στην κοινωνία επιβάλλει να διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά και άλλες γιατί υπάρχει πολυσχιδής δραστηριότητα σε κοινωνική προσφορά».

Διαμαντής Σλαφτσάκης (Παίκτης ΑΡΗ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μας. Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας. Συγχαρητήρια και στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, που συνεχίζει και διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά αυτή την Αιμοδοσία.

Η οντότητα της ομάδας δείχνει πόσο ξεπερνά τα σύνορα του μπάσκετ αυτό το πράγμα. Το έχει αποδείξει κι άλλες φορές με τέτοιες παρόμοιες κινήσεις. Εμείς από την πλευρά μας, ήμασταν υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε. Προσωπικά, κάθε φορά που θα μου δίνεται η ευκαιρία θα στηρίζω τέτοιες κινήσεις, γνωρίζοντας ότι μπορεί να σωθεί μια ζωή».

Αλέξανδρος Αναστασιάδης (Team Manager ΚΑΕ ΑΡΗΣ): «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ που υπηρετεί το «ευ αγωνίζεσθαι» στον αθλητισμό, συμμετέχει στην προσπάθεια για το «ευ ζειν» των συνανθρώπων μας, με την απόφαση της να συνεχίσει την πρωτοβουλία της για μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία. Η διοργάνωσή της για τέταρτη συνεχή φορά καταδεικνύει την προσήλωση της ΚΑΕ σε ευγενείς στόχους, αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτόν τον κοινό σκοπό. Με γνώμονα την προτροπή του Αποστόλου Παύλου «όποτε έχουμε ευκαιρία, να προσπαθούμε να κάνουμε καλό σε όλους», καλούμε όλους τους φιλάθλους να συμμετέχουν έμπρακτα στην πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος για όσους την έχουν ανάγκη. Ας θυμηθούμε ότι «δίνοντας αίμα… δίνουμε ζωή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…