Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Περιστέρι 80-75

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 80-75

nikos pappas panathinaikos

Στο ντέρμπι των αήττητων για την Basket League ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της κατάταξης. Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της όγδοης αγωνιστικής οι “πράσινοι” νίκησαν με σκορ 80-75 το Περιστέρι στο “Νίκος Γκάλης“και ανέβηκαν στο 8-0. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και έπεσε στο 7-1, παραμένοντας στην δεύτερη θέση με “συγκάτοικο” τον Ολυμπιακό αυτή την φορά.

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς που σημείωσε 20 πόντους με 3/3 διπ., 4/7 τριπ. και 2/2 β. σε 31 λεπτά συμμετοχής, με τον Νικ Καλάθη να προσθέτει άλλους 20 και να μοιράζει 9 ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σκορδίλης με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παππά να είναι ο κυρίως “εκτελεστής”, αλλά το Περιστέρι να βρίσκει λύσεις και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να κλείνει στο 21-18 για τους “πράσινους”. Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μομέντουμ, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα όμως το Περιστέρι απαντούσε και δεν άφηνε την διαφορά να ξεφεύγει και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε το “τριφύλλι” στο +4(43-39).

Στην ανάπαυλα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” το ματς και να πάρει την νίκη. Οι “πράσινοι” ανέβασαν στροφές και συγχρόνως τα ποσοστά τους και πήγαν την διαφορά σε διψήφια νούμερα, με το Περιστέρι να μην έχει απάντηση και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι στο 69-56. Στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι μπήκε δυνατά και προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, ρίχνοντας την διαφορά στο -4, 30″ πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ψυχραιμία, έκανε σωστή διαχείριση και κατάφερε να φτάσει στην όγδοη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να είναι 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Παππάς 20(4), Λάσμε 4, Μήτογλου, Λεκαβίτσιους 3, Τόμας 13(9 ριμπ.), Παπαγιάννης 2, Γκιστ 2, Σακελλαρίου, Καλάθης 20(9 ασίστ), Καλαϊτζάκης, Βουγιούκας 4, Λάνγκφορντ 12
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 7, Χάροου 17, Γκρέι 8, Σίρκο, Ντάνιελ 11, Μουράτος 6, Σκορδίλης 11(10 ριμπ.), Φιλιππάκος, Αγραβάνης  Μπέντιλ 6, Καράμπελας, Κάλαχαν 9(3 κλεψ.)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…