Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Περιστέρι 92-69

Ολυμπιακός – Περιστέρι 92-69

nikola milutinov olympiakos

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στο Περιστέρι, με τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν τελικά τη νίκη με 92-69 στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ανέβηκε στο 9-1, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να υποχωρεί στο 8-2, παρουσιάζοντας όμως μια εξαιρετική εικόνα για ακόμη μία φορά απέναντι σε ομάδα Ευρωλίγκας.

Το Περιστέρι μπήκε δυναμικά και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην βγάζει ενέργεια και να χαμηλά ποσοστά στα σουτ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 16-21, χάρη σε ένα σόου του Μπέντιλ με τον Κάλαχαν πέτυχαν πάνω από τους μισούς πόντους του Περιστερίου. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε το δυναμικό ξεκίνημα. Έτρεξε ένα σερί 10-0 στο 12′ παίρνοντας μια διαφορά +15 (16-31), με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ με ένα τρίποντο του Τουπάν. Η ομάδα των Δυτικών προαστίων συνέχισε να “πυροβολεί” το καλάθι των “ερυθρολεύκων”, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να μοιάζει έξω από τα νερά της στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου. Ο Άξελ Τουπάν ήταν ο μοναδικός που έδειχνε συγκεντρωμένος και προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, με τα ποσοστά των Πειραιωτών να είναι πολύ χαμηλά. Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του, έριξε την διαφορά στους 11 (33-44), όμως το Περιστέρι έβρισκε συνεχώς λύσεις, κυρίως με τον Μπέντιλ. Στο τελευταία 1’30” ο Τουπάν συνέχισε το δικό του σόου και με εννιά συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο(42-48), με το ημίχρονο να τελειώνει στο 42-48 υπέρ του Περιστερίου.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη. Οι “ερυθρόλευκοι” έτρεξαν ένα 16-2 στο πρώτο μισό της περιόδου και πέρασαν μπροστά με 8(58-50), με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να μπαίνουν στην εξίσωση της αναμέτρησης και το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 74-58 για τους γηπεδούχους. Το Περιστέρι άφησε πίσω την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και το σημείο που έφτασε να προηγείται μέχρι και +19 (19-38), με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στην τελευταία περίοδο και να ανοίγει ακόμα περισσότερο την διαφορά και να παίρνει εν τέλει μια άνετη νίκη με 92-69.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69
Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοφ , Μιλουτίνοφ , Παπανικολάου , Στρέλνιεκς , Γουίλιαμς-Γκος , Πρίντεζης , Σπανούλης , Μπόγρης , Μάντζαρης , Τουπάν , Τίμα , ΛεΝτέι
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος , Γκρέι , Σίρκο , Ντλανιελ , Κάλαχαν , Μουράτος , Σκορδίλης , Φιλιππάκος , Αγραβάνης , Μπέντιλ , Βισσαρίου , Καράμπελας

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…