Κεντρική Ήφαιστος Λήμνου Ο… καλύτερος Μπράζελτον

Ο… καλύτερος Μπράζελτον

brazelton ifaistos

Ο Τάιρον Μπράζελτον ήταν εκπληκτικός στο “διπλό” του Ήφαιστου απέναντι στο Ρέθυμνο έχοντας 28 βαθμούς στο σήστημα αξιολόγησης. Ο Αμερικανός είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο ματς του Σαββάτου και ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

“Ο Τάιρον Μπράζελτον έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ του “Μ.Μερκούρη” για να φτάσει ο Ήφαιστος στην επικράτηση επί του Ρεθύμνου Cretan Kings. Στατιστικά μάλιστα, αυτό ήταν το καλύτερο από τα 21 παιχνίδια του Αμερικανού στην Betshop Basket League όπως δείχνουν οι 28 βαθμοί του στο ranking, αφού είχε 25 στο ντεμπούτο του πέρσι με τον Πανιώνιο κόντρα στον Κόροιβο.

Ο Μπρέιζελτον είχε μεταξύ άλλων και επτά ριμπάουντ, επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού είχε έξι απέναντι στον Χολαργό.

Ακόμη ο Αμερικανός έχοντας 10/10 βολές ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Betshop Basket League αφού την ίδια είχε στην πρεμιέρα ο Νίκος Δίπλαρος του Πανιωνίου απέναντι στην Κύμη.

*Ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις βελτίωσε κατά έναν πόντο το ατομικό ρεκόρ του. Είχε 20 στο ματς του Ρεθύμνου ενώ το προηγούμενο ήταν εκείνο των 19 κόντρα στον Πανιώνιο.

*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Τόντρικ Γκότσερ τα οχτώ ριμπάουντ αφού ο Αμερικανός δεν είχε ξεπεράσει, πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, τα πέντε.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η νίκη στο Ρέθυμνο είχε ιστορική αξία για τον Ήφαιστου αφού ήταν η πρώτη που σημείωσε μακριά από τη Λήμνο. Ήρθε μεταξύ άλλων μέσα και από μία κορυφαία επίδοση του στην Betshop Basket League αφού οι παίκτες των Σωτήρη Μανωλόπουλου έκαναν 11 κλεψίματα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση τους ήταν εκείνη των 10 που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στην Κύμη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Ήφαιστος είχε μέσο όρο 5,5 κλεψιμάτων στις πρώτες εννιά αγωνιστικές πριν κάνει δηλαδή 21 στις δύο που ακολούθησαν.

*Ακόμη ο Ήφαιστος ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ έχοντας 15, όσα και στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Hristodoulou301218

Ο Χριστοδούλου 1ος “κλέφτης” του Ρεθύμνου Cretan Kings

Σε ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά έφτασε ο Ανδρέας Χριστοδούλου μέσα από το παιχνίδι με τον Ήφαιστο. Κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα, έφτασε τα 64 κλεψίματα με τη φανέλα του Ρεθύμνου Cretan Kings και έγινε ο 1ος της σχετικής λίστας των Κρητικών στην Betshop Basket League, αφού ξεπέρασε τον Χάρη Γιαννόπουλο που είχε 62.

Ακόμη ο Χριστοδούλου με την 62η εμφάνιση του με το Ρέθυμνο Cretan Kings, έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας αφού προσπέρασε τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που έκανε 61 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τους Κρητικούς.

Κατά τα άλλα…

*Με την 310η εμφάνιση του στα γήπεδα της Betshop Basket League, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έγινε ο 39ος της αντίστοιχης λίστας αφήνοντας πίσω του, τους Λάζαρο Αγαδάκο και Μάριο Μπατή.

*Ο Τράβις Ντάνιελς έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings που ξεπέρασε τους 300 πόντους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και ο 9ος που ξεπέρασε τα 200 ριμπάουντ, έχοντας 21 και πέντε αντίστοιχα.

Για τον Αμερικανό φόργουορντ οι 21 πόντοι που είχε κόντρα στον Ήφαιστο, συνιστούν ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία αφού το προηγούμενο ήταν οι 18 που είχε πέρσι στο Λαύριο και φέτος απέναντι στον Προμηθέα.

*Ο Στιβ Μπαρτ ξεπέρασε τις 200 εύστοχες βολές (έχει πλέον 203/242) με τις 11/12 που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα 100 εύστοχα τρίποντα (έχει 101/284) με τα 2/4 που σημείωσε κόντρα στον Ήφαιστο και τα 100 αμυντικά ριμπάουντ, μαζεύοντας τρία.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 11/12 βολές κι έτσι ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις εύστοχων -τόσες είχε ο ίδιος με τον Πανιώνιο- και εκτελεσμένων βολών -όσες είχε ο ίδιος στη Νέα Σμύρνη αλλά και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Χολαργό.

*Τα 50 εύστοχα τρίποντα ξεπέρασε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Ελάιζα Τζόνσον. Ο Αμερικανός είχε 5/7 απέναντι στον Ήφαιστο και μετράει πλέον 52/149.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Για το Ρέθυμνο Cretan Kings η διαφορά στα ριμπάουντ (-17) αποδείχτηκε καταδικαστική. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν τη χειρότερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ του φετινού Πρωταθλήματος μένοντας στα τέσσερα όσα είχαν ο Ολυμπιακός στην 8η και η Κύμη στην 9η αγωνιστική και σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 22 που είχαν συνολικά, δύο λιγότερα από εκείνα του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ήφαιστος Λήμνου

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Οι διαιτητές σφύριξαν σωστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Ο Κούρο Σεγκούρα στις δηλώσεις του ήταν λιτός και περιεκτικός έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη …