Κεντρική NBA Έβαλε “φωτιές” ο Κάρι στα καλάθια του Κλίβελαντ! (vids)
NBA

Έβαλε “φωτιές” ο Κάρι στα καλάθια του Κλίβελαντ! (vids)

steph curry 1

Η σύγκρουση ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς έπαψε εν ριπή οφθαλμού να έχει την αίγλη των προηγούμενων ετών, από τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μετακόμισε στο λαμπερό Λος Άντζελες. Η “τιτανομαχία” που καθόρισε όσο καμία άλλη την τρέχουσα δεκαετία “έσβησε” αλλά ο Στεφ Κάρι φρόντισε να προσδώσει ξεχωριστό νόημα στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, βάζοντας “φωτιά” στα καλάθια!

Συγκεκριμένα, στο 3ο του παιχνίδι μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό, ο Κάρι σταμάτησε στους 42 πόντους σε 34 λεπτά συμμετοχής, με 2/6 δίποντα, 9/14 τρίποντα (!) και 11/12 βολές ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ και υπέπεσε σε μόλις 2 λάθη! Οι αριθμοί αυτοί φανερώνουν περίτρανα ότι ο Στεφ έχει επιστρέψει σε supernova επίπεδα, εκεί όπου βρισκόταν προτού χτυπήσει και μείνει εκτός δράσης για 11 ματς.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το 18ο παιχνίδι της καριέρας του Κάρι με τουλάχιστον 9 εύστοχα τρίποντα (μακράν 1ος στην ιστορία του NBA), καθώς και το 6ο ματς, στο οποίο σταματά στις 9 “βόμβες” πίσω από τα 7.25 (πηγή: Basketball-Reference). Επίσης, οι 42 πόντοι αποτελούν προσωπικό ρεκόρ απέναντι στο Κλίβελαντ ενώ αυτό ήταν το 26ο παιχνίδι, στο οποίο έχει τουλάχιστον 6 εύστοχα τρίποντα σε ένα ημίχρονο. Από τότε που ο Κάρι μπήκε στο NBA, ουδείς άλλος το έχει πετύχει πάνω από 9 φορές!

Ίσως είναι περιττό να αναφερθεί ότι οι Γουόριορς δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ, επικρατώντας των Καβς με 129-105, στο ζευγάρι που φιγουράρει μονίμως στους Τελικούς του NBA από το 2015. Το ματς κρίθηκε οριστικά στα μισά της 4ης περιόδου, εκεί όπου ο Κάρι σκόραρε 9 σερί πόντους σε περίπου 1 λεπτό (!), ανοίγοντας το προβάδισμα και “καθαρίζοντας” τη νίκη.

Πέραν του Κάρι, ο οποίος σκόραρε στον αιφνιδιασμό, μετά από πικ-εν-ρολ αλλά και βγαίνοντας από τα σκριν, ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 25 πόντους, μαζί με 10 ριμπάουντ κι 9 ασίστ ενώ ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε 16, με 5/15 σουτ.

Τα highlights του απίθανου Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=VV0Qlg7-8WU

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…