Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ξεπέρασε τον Μπαλογιάννη ο Μαργαρίτης, έγινε ο 7ος σκόρερ του ΠΑΟΚ

Ξεπέρασε τον Μπαλογιάννη ο Μαργαρίτης, έγινε ο 7ος σκόρερ του ΠΑΟΚ

margaritis vaggelis

Aκόμη ένα καλό ματς έκανε με τον ΠΑΟΚ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (14 πόντοι) ο οποίος απέναντι στην Κύμη πέτυχε κάτι… σημαντικό.

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

“Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης διανύει την 7η σεζόν του στον ΠΑΟΚ και σημειώνει διαρκώς νέα προσωπικά επιτεύγματα με τη φανέλα του. Χθες έκανε ένα ακόμη στο παιχνίδι με την Κύμη. Ο αρχηγός του Δικεφάλου ήταν εκ των κορυφαίων της τρίτης νίκης της ομάδας του, έχοντας μεταξύ άλλων 14 πόντους που τον κατέστησαν 7ο σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Betshop Basket League.

Ο Μαργαρίτης έφτασε τους 1.380 πόντους με τον Δικέφαλο στο Πρωτάθλημα και ξεπέρασε έναν πρώην αρχηγό της ομάδας, τον Γιώργο Μπαλογιάννη που είχε 1.375.

*Το πιο παραγωγικό του βράδυ στη σεζόν πέρασε ο Ουίλ Χάτσερ σημειώνοντας 17 πόντους. Είχε 15 τόσο κόντρα στην ΑΕΚ όσο και απέναντι στον Προμηθέα. Τρεις από αυτούς τους 17 πόντους ήρθαν με βολές με τις οποίες ο Αμερικανός έφτασε τις 157 με τον ΠΑΟΚ και ξεπερνώντας τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (154) μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Μπορεί επιθετικά να μη βρέθηκε σε καλή βραδιά έχοντας τρεις πόντους όμως ο Φιλ Γκος έκανε δουλειά στα… μετόπισθεν κλέβοντας πέντε φορές την μπάλα. Δεν πρόκειται για ρεκόρ καριέρας αφού είχε έξι στον τρίτο ημιτελικό των περσινών πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ούτε και ρεκόρ περιόδου για τη φετινή Betshop Basket League αφού είχε έξι ο Κουίνσι Ντιγκς του Κολοσσού H Hotels στο ματς της Λήμνου με τον Ήφαιστο. Με αυτά τα πέντε κλεψίματα όμως ο Γκος έφτασε τα 52 στο ελληνικό Πρωτάθλημα και έγινε ο 8ος ξένος “κλέφτης” στην ιστορία του ΠΑΟΚ αφήνοντας πίσω του, τους Μάρσαλ και Μουλαομέροβιτς που είχαν από 51, Χάτσερ που έχει 50 και Γκετσέφσκι που είχε 49.

*Το χθεσινό ήταν το 100ό παιχνίδι του Μιλένκο Τέπιτς στην Betshop Basket League. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 25 Οκτωβρίου 2009, σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Λάρισα απέναντι στην Ολύμπια. Από τις 100 εμφανίσεις, τις 68 τις έκανε με τους “πράσινους” και τις υπόλοιπες 32 με τον ΠΑΟΚ.

*Τις 100 εύστοχες βολές καριέρας στο Πρωτάθλημα έφτασε ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Έχει 100/145 (68,96%).

*Ένα από τα στοιχεία που διευκόλυναν το έργο του ΠΑΟΚ ήταν οι πόντοι που πήρε από τα 20 λάθη της Κύμης. Είχε 27 πόντους με αυτόν τον τρόπο, επίδοση που είναι η μεγαλύτερη της φετινής Betshop Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 23 πόντων που πήρε ο Χολαργός από τα λάθη του Κολοσσού H Hotels στο μεταξύ τους παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής.

Κυρίαρχος και με ρεκόρ ο Χόρτον

Ο Κρις Χόρτον έκανε θραύση στις δύο ρακέτες και έγινε ο δεύτερος παίκτης της Κύμης μετά τον Ντεμάριους Μπολντς στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels, που έφτασε σε “double-double” έχοντας 24 πόντους και 15 ριμπάουντ.

*Έτσι η ομάδα της Εύβοιας έγινε η 4η μετά τον ΠΑΟΚ, το Λαύριο Aegean Cargo και τον Κολοσσό H Hotels που έχει δύο παίκτες του σε μία τέτοια επίδοση στη φετινή Betshop Basket League.

*Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπερνώντας κατά ένα την επίδοση που είχε ο Γιανίκ Μορέιρα στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ο Χόρτον μάλιστα ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση στην τριετή ιστορία της Κύμης στην Betshop Basket League αφού 15 ριμπάουντ είχε και ο Τζόρνταν Μόργκαν στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings της προπέρσινης σεζόν (2016-17).

*Με τις επιδόσεις του ο σέντερ της Κύμης σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ranking του φετινού Πρωταθλήματος έχοντας 38 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από εκείνους του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού με τον Χολαργό. Πρόκειται παράλληλα και για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών της Κύμης στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος, μετά τους 43 βαθμούς που είχε ο Θαντ ΜακΦάντεν στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…