Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ξεπέρασε Ντικούδη και Μπουρούση ο Σάκοτα σε ασίστ και τάπες

Ξεπέρασε Ντικούδη και Μπουρούση ο Σάκοτα σε ασίστ και τάπες

dusan sakota aek dizon

H AEK πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Κύμης και ο Ντούσαν Σάκοτα πέτυχε 10 πόντους. Είχε όμως και δύο… επιτεύγματα μιας και έγινε ο 6ος πασέρ και ο 7ος μπλοκέρ στην ΑΕΚ ξεπερνώντας τους Ντικούδη και Μπουρούση.

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

“Επιστρέφοντας από απουσία δύο αγωνιστικών στην Betshop Basket League, ο Ντούσαν Σάκοτα επέστρεψε και στα ρεκόρ με τη φανέλα της ΑΕΚ μέσα από το παιχνίδι με την Κύμη. Ο διεθνής φόργουορντ “σκαρφάλωσε” σε δύο ιστορικές, στατιστικές λίστες της “Ένωσης”, των ασίστ και των κοψιμάτων.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ με τις δύο ασίστ που μοίρασε χθες, έφτασε τα 179 με τη φανέλα της ΑΕΚ στην κατηγορία και έγινε ο 6ος πασέρ της αφού ξεπέρασε τον Δήμο Ντικούδη που φορώντας τα κιτρινόμαυρα από το 1998 ως το 2003 και τη σεζόν 2010-11, είχε 177 ασίστ.

Ακόμη ο Σάκοτα με τη μία τάπα που έκανε στο ματς της Εύβοιας, έφτασε τις 36 με την ΑΕΚ, ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που είχε 35 στην πενταετία 2001-06 είχε 35 και έφτασε στην 7η θέση της σχετικής λίστας τον Σέρβο Μίρκο Μιλίσεβιτς που έπαιξε στην “Ένωση” την περίοδο 1994-95.

Κατά τα άλλα…

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ευστόχησε σε ένα από τα τέσσερα τρίποντα που επιχείρησε και με αυτό έφτασε τα 71 με την ΑΕΚ. Έτσι ξεπέρασε τον Μπάνε Πρέλεβιτς που είχε 70 στη διετία 1997-99 και έφτασε στην 11η θέση της σχετικής λίστας της “Ένωσης”, τον Τορίν Γκριν που αγωνίστηκε στον Δικέφαλο στις σεζόν 2009-10 και 2015-16.

*Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Τις 100 ασίστ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα ξεπέρασε ο Γιόνας Ματσιούλις που είχε δύο κόντρα στην Κύμη.

*Από την πλευρά της Κύμης, σε “double-double” για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έφτασε ο Κρις Χόρτον έχοντας 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Είναι ένας από τους δύο -ο άλλος είναι ο Σον Έβανς του Ήφαιστου- που σημείωσαν μια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…