Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Βουγιούκας: “Η μίση ομάδα είναι άρρωστη, καινούργια σελίδα”

Βουγιούκας: “Η μίση ομάδα είναι άρρωστη, καινούργια σελίδα”

vougioukas

Ο Ίαν Βουγιούκας εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας για τη Μόσχα, όπου αύριο (30/11) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Χίμκι, για τη δέκατη αγωνιστική της Euroleague.

“Ερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Μπασκόνια, όπου δείξαμε αδυναμίες. Η μισή ομάδα είναι άρρωστη και εμείς έχουμε μια δύσκολη αποστολή μπροστά μας. Η Χίμκι είναι πολύ ταλαντούχα που δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Χωρίς τον Σβεντ είναι επικίνδυνη και καλή ομάδα. Στην έδρα της παίζει πιο δυναμικά, όπως οι περισσότερες ομάδες, οπότε για εμάς το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην παρασυρθούμε από το ρυθμό της και να πραγματοποιήσουμε το πλάνο των προπονητών μας”, τόνισε ο Έλληνας σέντερ.

Ειδικά για την απουσία του Σβεντ πρόσθεσε: “Σίγουρα είναι σημαντική απουσία, αλλά όταν ένας παίκτης όπως ο Σβεντ, από τους πιο ταλαντούχους της Ευρώπης, που παίρνει τόσες επιθέσεις λείπει, δίνεται η ευκαιρία σε άλλους να κάνει ένα βήμα μπροστά. Είναι παίκτης επιπέδου Χίμκι. Κι αυτοί έχουν κίνητρο. Είναι μια ομάδα που είναι ακόμη πολύ επικίνδυνη”.

Για τον ρυθμό του παιχνιδιού και τι θα “βόλευε” τον Παναθηναϊκό: “Ας πούμε στην Μπασκόνια και την Έφες δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον. Πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Να προσέξουμε στην άμυνα σε κάποια σουτ από τη γωνία, να πάμε στο ριμπάουντ, αλλά και κάποιοι να γυρίσουν στην άμυνα. Πιστεύω πως το πέντε εναντίον πέντε μας βολεύει, όμως θα πρέπει και να τρέξουμε σε κάθε ευκαιρία. Να φέρουμε το ρυθμό στο δικό μας τέμπο”.

Για τις προβληματικές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια: “Νικήσαμε στην Μπουντούτσνοστ με τη νίκη αυτή να παίρνει κάποια αξία, καθώς ηττήθηκαν εκεί Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δείχνει πως είναι υπολογίσιμη ομάδα. Όσο για τα εκτός έδρας παιχνίδια, γενικότερα, είναι τελείως διαφορετικό όταν παίζεις στο δικό σου γήπεδο και ειδικά αν μιλάμε για μια έδρα όπως το ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε μέχρι τώρα και να ανοίξουμε μια καινούρια σελίδα, να βγάλουμε αυτό το ψυχολογικό ντεζαβαντάζ από πάνω μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…