Κεντρική Basket League Κύμη Τσιάρας: “Τα μαθήματα ζωής και ο Προμηθέας”

Τσιάρας: “Τα μαθήματα ζωής και ο Προμηθέας”

giorgos tsiaras kymi rethymno

Στο προσωπικό του blog έγραψε ο Γιώργος Τσιάρας ενόψει του παιχνιδιού με τον Προμηθέα. Ο σέντερ της Κύμης έκανε μια αναφορά για το παιχνίδι με του Πατρινούς, όμως στάθηκε περισσότερο στην καθημερινότητα της οικογένειας του στην Χαλκίδα και στο ότι έχουν προσαρμοστεί πλήρως στην καινούρια πόλη.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Σε αυτή μας την επαφή μέσω του μπλογκ του ΕΣΑΚΕ έχω αναφερθεί πολλές φορές στην φετινή μπασκετική μας εξέλιξη, στις προκλήσεις και τους στόχους που έχουμε ως μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης. Άλλωστε είναι σαφές ότι το μπάσκετ κατέχει έναν από τους πρωταρχικούς ρόλους της καθημερινότητας μας, δεν είναι απλά η δουλειά μας αλλά αυτό που αγαπάμε να κάνουμε.

Φυσικά όμως δεν είναι η αποκλειστική μας απασχόληση και το μοναδικό μας ενδιαφέρον. Ειδικά για εμάς που έχουμε οικογένεια μαζί μας η βασική μας αγωνία είναι να είναι ευτυχισμένοι οι δικοί μας σε κάθε πόλη στην οποία βρισκόμαστε ανά σεζόν.

Αυτήν την στιγμή με την σύζυγο και τα δύο μου παιδιά έχουμε αισίως συμπληρώσει τρεις μήνες στην πόλη της Χαλκίδας και μπορώ να πω ότι έχουμε προσαρμοστεί πλήρως και ότι την νιώθουμε σπίτι μας. Η πόλη είναι πανέμορφη, οι άνθρωποι ιδιαιτέρως φιλόξενοι και φιλικοί και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να μεγαλώνεις μικρά παιδιά, καθώς υπάρχουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ώστε να περνάνε δημιουργικά την μέρα τους.

Πολύ σημαντικό είναι και το σχολείο των παιδιών, στην δική μας περίπτωση της μεγάλης κόρης γιατί η δεύτερη είναι πολύ μικρή ακόμα. Είμαστε τυχεροί λοιπόν το σχολείο της μικρής να λειτουργεί άψογα και να έχει ευχάριστο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να χαίρεται κάθε πρωί που πηγαίνει.

Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο σε μία από τις φίλες της κόρης μου στο σχολείο, σε ένα κοριτσάκι με καταγωγή από την Αιθιοπία. Καταρχάς, θεωρώ μεγάλη τύχη την μεταξύ τους συνύπαρξη γιατί βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν έμπρακτα ότι, παρά την όποια διαφορετικότητα, στην πραγματικότητα είναι όλα ίσα.

Δεν κρύβω ότι μου κίνησε την περιέργεια η συγκεκριμένη περίπτωση και έμαθα ότι οι ντόπιοι θετοί γονείς του παιδιού έχουν ακόμα δύο δικά τους παιδιά. Οπότε το να πάρουν το κοριτσάκι και να του δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής δεν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από ανάγκη, αλλά μια συνειδητή πράξη που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής τους. Αυτά θεωρώ είναι τα μεγάλα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε στην καθημερινότητα μας!

Αφού λοιπόν σπατάλησα, εποικοδομητικά θέλω να πιστεύω, τον περισσότερο χώρο μου σε αυτό το μπλογκ, θα κάνω μια μικρή αναφορά στον αγώνα της ομάδας μας αυτήν την αγωνιστική. Αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας τον Προμηθέα Πάτρας, μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που φέτος μάλιστα πραγματοποιεί και πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μπούμε δυνατά στο ματς και να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η βαθμολογική μας θέση δεν είναι καλή, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική μας εικόνα ως ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος ότι σύντομα αυτό θα έχει και βαθμολογικό αντίκρισμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…