Κεντρική Γ' Εθνική Τσεσμετζής: “Αυτά θα πρέπει να βελτιώσουμε στο εξής…”

Τσεσμετζής: “Αυτά θα πρέπει να βελτιώσουμε στο εξής…”

tsesmetzis giannis

Ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Λεύκιππο Ξάνθης αλλά είναι αναγκασμένος να κοιτάξει μπροστά έχοντας δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στον Ζέφυρο (02/12) και την Μακαμπή (09/12). Ο Γιάννης Τσεσμετζής, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα την Κυριακή (25/11), μίλησε στο mgskapollon.gr για τον αγώνα απέναντι στον Λεύκιππο Ξάνθης αλλά και για το τι θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του προκειμένου να προκύψει αγωνιστική βελτίωση εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αρχικά για το τι αποτέλεσε “πληγή” για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και “ήρθε” η ήττα στον χθεσινό αγώνα (25/11), υπογράμμισε: “Δύο πράγματα… Είχαμε θέμα στην προσωπική άμυνα, στο ένας εναντίον ενός. Δεν ανταποκριθήκαμε. Και το δεύτερο και σημαντικό -όπως και το πρώτο είναι σημαντικό- είναι ότι ήμασταν άστοχοι στις βολές. Είχαμε 35% στις βολές μέσα στην έδρα μας, 7/20 βολές…”.

Σχετικά με τους τομείς πάνω στους οποίους θα πρέπει να δουλέψει ο Απόλλων Καλαμαριάς προκειμένου να υπάρξει βελτίωση, ο έμπειρος κόουτς τόνισε: “Έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια (σ.σ. απέναντι στον Ζέφυρο και την Μακαμπή). Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας παρουσία, στο ένας εναντίον ενός -που επιμένω- είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Είτε κάνεις μια οποιαδήποτε αμυντική τακτική, είτε κάνεις pick n’ roll, από εκεί και μετά ξεκινάς να παίξεις κάποια μέτρα με προσωπική άμυνα. Εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην προσωπική άμυνα απέναντι σε αθλητές που είναι έμπειροι και ικανότατοι. Όλες οι ομάδες έχουν παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία και είναι ικανοί. Δεν είναι εύκολο… Όσον αφορά την ομαδική τακτική, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να καταλαβαίνουμε στην αδύνατη πλευρά πώς θα αντιδράσουμε, στην δυνατή πλευρά, επίσης, πώς θα αντιδράσουμε και μετά είναι ο έλεγχος των διαδρόμων και των ριμπάουντ. Σε γενικές γραμμές αυτά…”.

Ολοκληρώνοντας, ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς θέλησε να προσθέσει για τον αγώνα απέναντι στον Λεύκιππο Ξάνθης: “Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Αφήνουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά όσον αφορά την διάθεσή τους και την προσπάθειά τους. Απλά πρέπει ακόμη περισσότερο… Να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο γιατί έχουμε περισσότερες δυνατότητες. Αλλά διάθεση χθες υπήρχε και σε αυτό οι παίκτες είναι άξιοι συγχαρητηρίων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…