Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Tα… τρία επιτεύγματα του Λίποβι

Tα… τρία επιτεύγματα του Λίποβι

lipovi promitheas

Ο Προμηθέας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο εκτός έδρας ματς με τον Χολαργό. Ο Ολεξάντερ Λίποβι ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους αλλά πέτυχε κι άλλα πολλά στο συγκεκριμένο ματς.

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον Προμηθέα και την τρίτη στην Betshop Basket League στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2016-17 με τη φανέλα των Τρικάλων BC Aries. Ο Ολεξάντερ Λίποβι μέσα από την 64η εμφάνιση του στην κατηγορία, έφτασε σε τρία διαφορετικά επιτεύγματα, δύο εκ των οποίων προέκυψαν μέσα από την παρουσία του στον Προμηθέα.

Ο Ουκρανός γκαρντ-φόργουορντ κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, έφτασε τα 36 κλεψίματα με τον Προμηθέα στο Πρωτάθλημα και έφτασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας τον Μακένζι Μουρ. Σύντομα δηλαδή θα γίνει ο 2ος “κλέφτης” στην ιστορία της ομάδας στην κατηγορία.

Ο Λίποβι μπήκε εξάλλου χθες σε μία μικρή λίστα παικτών του Προμηθέα, αυτών που έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό ασίστ. Με τις δύο που μοίρασε χθες, συμπλήρωσε τις 100, αριθμό τον οποίο έφτασαν πριν από αυτόν ο Νίκος Γκίκας και ο Λάνγκστον Χολ.

Ακόμη ο Λίποβι έχοντας 4/4 βολές στον Χολαργό, ξεπέρασε τις 100 εύστοχες στην Betshop Basket League. Έχει 102/129 (79,06%).

Κατά τα άλλα…

*Μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του έμεινε ο Λεωνίδας Κασελάκης με τις πέντε που μοίρασε χθες. Με αυτές ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τις 200 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Μόνο ένα κλέψιμο καταγράφηκε στη στατιστική του Χολαργού που ισοφάρισε την αρνητική επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Ένα είχε και το Περιστέρι Βίκος Cola στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.
*Τους 1.700 πόντους καριέρας στην Betshop Basket League ξεπέρασε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έχοντας 12 στο χθεσινό παιχνίδι.

*Με τους 11 πόντους του κόντρα στον Προμηθέα, ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ξεπέρασε τους 700 στην κατηγορία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…