Κεντρική Γ' Εθνική Σε πελματογράφημα υποβλήθηκαν οι καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Σε πελματογράφημα υποβλήθηκαν οι καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα Καλαμαριάς

apollon

Το πρωί του Σαββάτου (3/11) οι καλαθοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς υποβλήθηκαν σε πελματογράφημα στο φυσιοθεραπευτήριο του Γιώργου Τελίδη “HYGEIA – COMPLEX Telidis”. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετίζεται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών των παικτών ή προβλημάτων που διαπιστώνονται άμεσα από τις εξετάσεις. Αυτές αφορούσαν την αξιολόγηση κίνησης, την ανάλυση βάδισης με την βοήθεια του συστήματος “Free 4 ACT” και το πελματογράφημα.

Οι εξετάσεις έγιναν υπό την επίβλεψη των Γιώργου Τελίδη, Γιάννη Τσουκαλά και Δημήτρη Παγωτού, σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας, Γιάννη Χρίστου. Σε πελματογράφημα υποβλήθηκαν οι καλαθοσφαιριστές Βασίλης Αγραφιώτης, Βασίλης Αθαναηλίδης, Πάρης Ακριτίδης, Άκης Κατιρτζίδης, Πέτρος Αποστόλου, Φώτης Γουναρόπουλος, Θοδωρής Κουκουλίδης, Βαγγέλης Μαχαιριανάκης, Μιχάλης Μύθιλλος, Ηλίας Μόρας, Φίλιππος Παϊτάρης, Δημήτρης Σαμαράς και Θάνος Τσιμπής.

Ο γιατρός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γιάννης Χρίστου δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Αποτυπώθηκαν τα όποια αποτελέσματα προήλθαν μέσα από τις διαγνωστικές εξετάσεις. Όλα τα ευρήματα θα αξιολογηθούν αντίστοιχα προκειμένου να προχωρήσουμε στις κατάλληλες διαδικασίες έτσι ώστε να διορθωθούν κάποια θέματα που διαπιστώθηκαν και τα οποία αφορούν την πρόληψη πιθανών τραυματισμών”.

Ο φυσιοθεραπευτής, Γιώργος Τελίδης δήλωσε στο mgskapollon.gr για την διαδικασία του πελματογραφήματος: “Το πελματογράφημα είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα εξέτασης με μετρήσεις για την στάση, την βάδιση και την μορφολογία των κάτω άκρων. Η εξέταση είναι απλή και σύντομη καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε πάνω στον πελματογράφο για την στατική ανάλυση της στάσης ή να περπατήσετε για την δυναμική ανάλυση της βάδισής σας. Σκοπός του πελματογραφήματος είναι ο εντοπισμός δυσλειτουργιών που πιθανόν να προκαλούν πόνο από το πόδι και τον αυχένα. Η οπτική απεικόνιση ενώνει την πραγματική οπτική εικόνα με την ηλεκτρονική μέτρηση”.

Ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Τελίδη, Γιάννης Τσουκαλάς δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Είναι χρέος του αθλητή να προστατεύει τα πόδια του στις προπονήσεις και γενικότερα στο γήπεδο. Γι’ αυτό θα πρέπει να υποβάλλεται σε πελματογράφημα, να διαπιστώσει τις όποιες αδυναμίες του ώστε να τις συμπληρώσει προκειμένου να είναι ακόμη πιο επαγγελματίας στους αγωνιστικούς χώρους”.

Ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Τελίδη, Δημήτρης Παγωτός δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Η διαδικασία πολύ απλή. Περνούν όλοι οι παίκτες από τον πελματογράφο και κοιτάμε την στατική απεικόνιση και την κίνηση του αθλητή πάνω από τον πελματογράφο. Είναι σημαντική η διαδικασία, κυρίως για την πρόληψη των τραυματισμών και αυτό θα βοηθήσει τους καλαθοσφαιριστές σε όποιες αδυναμίες έχουν σωματικά έτσι ώστε μαζί με τους ειδικούς πάτους και την περαιτέρω ενδυνάμωση, να μην έχουν μελλοντικά τραυματισμούς”.

Στην διαδικασία των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (3/11) στο φυσιοθεραπευτήριο “HYGEIA – COMPLEX Telidis” βρέθηκαν ακόμη ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης, ο βοηθός προπονητή, Κώστας Κεσίδης, ο general manager, Θάνος Γιαννικόπουλος και ο Γιώργος Σφαιρόπουλος από την διοίκηση του συλλόγου.

***Στον επίσημο λογαριασμό του Απόλλωνα στο facebook (https://www.facebook.com/643663349024723/photos/pcb.1961071810617197/1960955080628870/?type=3&theater) δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…