Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Θέσαμε τον ρυθμό από την άμυνα”

“Θέσαμε τον ρυθμό από την άμυνα”

banki

Η ΑΕΚ, αν και βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους από την Αντβέρπ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει την έκτη της νίκη στο Basketball Champions League. Ο προπονητής της Ένωσης, Λούκα Μπάνκι, μετά το ματς τόνισε ότι η ομάδα του έθεσε τον ρυθμό από την άμυνα της.

Αναλυτικά:

“Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσεις τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων. Θέλω να συγχαρώ την Αντβέρπ. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν καταφέραμε να ματσάρουμε την ενέργεια και τα σουτ τριών πόντων. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα ήταν αυτή που έθεσε τον ρυθμό και στην επίθεση γυρίσαμε καλύτερα τη μπάλα. Είναι σημαντική εκτός έδρας νίκη, κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε την Χάποελ Ιερουσαλήμ”.

Για το αν περίμενε πιο εύκολη επικράτηση: “Είμαστε μαι νέα ομάδα με πολλές αλλαγές. Προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε στο παιχνίδι τον Ρατάν Μέις, ο οποίος μετά από δύο κατοχές ήταν και πάλι εκτός. Έχουμε πολλές απουσίες, όπως του Καββαδά και του Ξανθόπουλου, που βοηθάνε στην άμυνα. Παίξαμε στο γήπεδο που η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας ηττήθηκε, η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Είχα πει ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε από το τζάμπολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σέβομαι την δουλειά και τους αντιπάλους μου. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να βγάζουν διάθεση στο παιχνίδι. Όταν είμαι με την ομάδα μου στο παρκέ περιμένω από τους παίκτες μου να δω τη φλόγα στα μάτια τους και θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό είδα στο δεύτερο ημίχρονο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…